Щука, запечений під сметанним соусом

10 4 30 хв. 40 хв.

Смачний рецепт з філе щуки в сметанному соусі.

Продукти
  • Щука — 0,75 кг
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 50 г
  • Яйця відварні — 1 шт.
  • Сир — 20-30 г
  • Масло вершкове — 40 г
  • Картопля — 300-400 г
  • Сметана — 400 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування щуки під соусом.

Шаг №2

Як запекти щуку в сметанному соусі:

Відокремити філе (вийде приблизно 400 г).

Шаг №3

Нарізати порційними шматками.

Шаг №4

Порційні шматки, нарізані від філе риби, посипати сіллю, перцем.

Шаг №5

Запанірувати в борошні.

Шаг №6

На сковороді розігріти рослинне масло. Рибу підсмажити на олії на середньому вогні. Спочатку 3 хвилини з одного боку, а потім ще 3 хвилини з іншого боку.

Шаг №7

Картоплю відварити в мундирі. Для цього його потрібно вимити, залити водою і варити 30 хвилин. Потім картоплю відварити, очистити і нарізати скибочками.

Шаг №8

Натерти сир.

Шаг №9

Приготувати сметанний соус для щуки. Для цього змішати сметану з сіллю і перцем.

Шаг №10

На сковороду або блюдо налити трохи сметанного соусу.

Шаг №11

Покласти підсмажену рибу, а навколо розмістити скибочки смаженої або вареної картоплі, не закриваючи риби.

Яйце нарізати. На рибу покласти скибочки вареного яйця.

Шаг №12

Все залити сметанним соусом, посипати тертим сиром, збризнути маслом і запікати щуку під соусом у жаровій шафі 10-15 хвилин.

Шаг №13

Зелень нарізати.

Шаг №14

Перед подачею посуд з готової щукою, запеченої під сметанним соусом, поставити на плиту, довести до кипіння і посипати зеленню.
Так само можна приготувати тріску, судака, сома, миня, осетрових риб.

Вгору