Щі зі свіжою капустою

9

Щі зі свіжими овочами, з молодою картоплею, помідорами і солодким перцем. Варяться борщ без м'яса, на овочевому бульйоні.

Продукти
  • Капуста білокачанна (шаткована) — 750 г
  • Картопля молода (нарізаний кубиками) — 5 шт
  • Помідори свіжі (рубані) — 2 шт.
  • Перець болгарський (нарізаний смужками) — 1 шт
  • Морква (подрібнена на тертці) — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний соломкою) — 1 шт.
  • Селера, корінь (подрібнений на тертці) — 50 г
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Перець горошком — 5 горошин
  • овочевий Бульйон — 1,5 л
  • Олія соняшникова — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 40 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Кріп свіжий (рубаний) — 45 г
  • Сметана для сервірування
  • Хліб житній для сервірування
Приготування

Як робити: Щі зі свіжою капустою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати щі зі свіжою капустою:

1. У великій товстостінній каструлі на середньому вогні розтопити вершкове олію, висипати цибулю, готувати, помішуючи, близько 3 хвилин.

2. Викласти в каструлю капусту, моркву і селеру, готувати, помішуючи, приблизно 3 хвилини.

3. Покласти в каструлю лавровий лист, горошини чорного перцю і налити 1 л бульйону. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, готувати овочі близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

4. Додати в каструлю решту бульйону і картоплю, варити до м'якого стану картоплі, близько 10 хвилин.

5. Тим часом у невеликій сковороді розігріти олію, викласти болгарський перець і помідори, готувати 2-3 хвилини, до злегка м'якого стану. Викласти цю суміш в щі зі свіжою капустою, варити 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

6. Подавати борщ зі свіжою капустою в порційних тарілках, посипавши кропом. Добре подати щі зі сметаною і житнім хлібом.

Вгору