Щі з лососевих голів з морською капустою

10

Щі дуже сподобалися. Якщо використовувати рослинне масло, буде чудовий пісний суп. Про користь морської капусти говорити не буду. Бажано іноді додавати її в своє меню.

Продукти
  • Морожений набір з голів лосося - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 2 головки
  • Корінь петрушки - 1 шт.
  • Капуста білокачанна - 0,5 шт.
  • Морська капуста - 1,5 склянки
  • Томатна паста - 2 ст. ложки
  • Вершкове або рослинне масло - 100 г
  • Зелень кропу і петрушки
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати рибні щі:
Для рибних щей використовую ось такий морожений набір з обрізків голів лосося. Він дуже хороший для бульйону, тому, що в ньому є жирні обрізки черевця, плавники і голови. Для щів достатньо половини - 500 г набору.
Все добре промиваємо, заливаємо водою (2 л) і варимо 1 годину. Не забудемо зняти піну. У бульйон можна додати лавровий лист і перець горошком. Потім бульйон проціджуємо, відокремлюємо м'якоть риби від кісток.

Шаг №2

Овочі миємо й чистимо.

Шаг №3

Цибулю, моркву і корінь петрушки дрібно ріжемо.

Шаг №4

Свіжу капусту шаткуємо соломкою.

Шаг №5

Пасеруємо овочі на олії.

Шаг №6

Додаємо до них свіжу капусту і, помішуючи тушкуємо до м'якості. Додаємо томатну пасту і ополоник рибного бульйону. Тушкуємо овочі 5-7 хвилин.
У готовий бульйон кладуть пасеровані овочі, морську капусту, додаємо сіль і варимо 15 хвилин. В кінці додаємо в рибні щі м'якоть риби і дрібно нарізану зелень. Можемо додати улюблені спеції.

Шаг №7

У тарілку з рибними щами можна додати сметану і мелений перець.
Приємного апетиту!

Вгору