Сациві з курки

11 6

Сациві — національне грузинське блюдо, головною особливістю якого є холодний горіховий соус, який насичує куряче філе чарівним ароматом.

Продукти
  • Філе куряче — 4 шт. (500 г)
  • Горіхи волоські — 100 г
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Коріандр мелений — 1 ч. л.
  • Перець кайенский — 1 щіпка
  • Вода — 500 г
  • Сіль — 1 ч. л
  • Масло рослинне — 45 г (3 ст. л.)
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 2 шт.
  • Кінза свіжа (рублена) — 45 г (3 ст. л.)
  • Горіхи волоські для сервірування
Приготування

Як робити: Сациві з курки? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати сациві з курки:

1. Куряче філе скласти у велику каструлю, залити водою, довести до кипіння, варити близько 5 хвилин. Додати сіль і готувати ще хвилин 15.

2. У великій сковороді розігріти рослинне масло, викласти цибулю і часник, готувати, помішуючи, 5 хвилин, до злегка м'якого стану.

3. Перекласти вміст сковороди в чашу кухонного процесора, додати горіхи, коріандр, кайенский перець і половину бульйону, в якому варилося м'ясо. Подрібнити до однорідної, пастоподібної маси. Потім поступово додати бульйон, що залишився (повинен вийти рідкий горіховий соус). Перекласти соус з велику миску.

4. Варене куряче філе порізати шматочками 3 см, викласти м'ясо в соус, добре перемішати, накрити і помістити сациві з курки в холодильник на ніч.

5. Перед подачею куряче філе добре перемішати з соусом і викласти на сервірувальне блюдо. Прикрасити сациві з курки кінзою і цілими половинками волоського горіха.

Вгору