Сармале по-румунськи

8

«Сармале» - так називають голубці в Румунії чи Молдові. І у них, як і у нас, безліч варіантів різних голубців. До того ж, свої голубці вони загортають, крім капусти, ще й у виноградне листя. Голубці у виноградному листі (долму) будемо готувати влітку, а зараз спробуйте приготуємо один з найсмачніших варіантів голубців по-румунськи.

Продукти
  • Капуста білоголова свіжа - 1 або 2 невеликих качана
  • Рис - 1 склянка
  • Фарш м'ясний - 300-500г
  • Сіль
  • Перець
  • Бульйон - 500мл
  • Копчені ребра - 0,5кг
  • Квашена капуста - 0,5кг
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати сармале:

Самі готуємо голубці, як звичайні голубці зі свіжої капусти. М'яса в голубці не шкодуємо. Це може бути суміш яловичини і свинини у вигляді фаршу або дрібно порізане м'ясо і обсмажене з цибулею. Є рецепти сармале з одного м'яса, є з м'яса з рисом. Я приготувала голубці з рисом. Ще нам знадобиться 0,5кг копчених ребер або шинки і 0,5 кг кислої капусти.

Шаг №2

Дно гусятниці викладаємо порізаними копченими ребрами і капустою.

Шаг №3

Потім розкладаємо сармале (голубці). Знову шар капусти з ребрами. Так чергуємо шари до верху каструлі. Верхнім шаром має бути капуста з ребрами. Заливаємо сармале підсоленим бульйоном (можна розвести бульйонний кубик) і ставимо на 2 години в розігріту до 180 градусів духовку. Можна готувати сармале на плиті.

Шаг №4

Подаємо сармале разом з капустою і копченими ребрами. Можна подати сармале зі сметаною і зеленню.

Шаг №5

Приємного апетиту!

Вгору