Найпростіший шоколадний кекс

6

Цей простий рецепт кексу придумали колись давно в одному нью-йоркському ресторані. Смачний, але надзвичайно простий шоколадний кекс печеться з додаванням в тісто темного шоколаду.

Продукти
  • Шоколад чорний гіркий (55-80%) — 300 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Яйця — 5 шт
  • Цукор — 1 склянка
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Какао-порошок — 2 ст. ложки
Приготування

Як робити: Найпростіший шоколадний кекс? Дуже просто читайте далі...

Дізнавшись, як готується цей шоколадний кекс, відомий кондитер і знавець шоколаду Девід Лейбовіц назвав його «Пиріг Ідіот». І зовсім не на честь князя Мишкіна. Просто Девіду Лейбовицу здалося, що навіть самий закінчений ідіот (на кухні, зрозуміло) не зможе зіпсувати цей чудовий десерт.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для приготування самого простого кексу з шоколадом.

Шаг №2

Як приготувати найбільший шоколадний пиріг:

Змастіть вершковим маслом одну велику (діаметром 23 см) форму (наприклад, зі знімним дном) або 6 порційних керамічних) формочок. Присипте какао-порошком. Зайвий порошок струсіть, перевернувши форму догори дном.

Шаг №3

Шоколад розтопити разом з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, час від часу помішуючи, до однорідності. Відставте для остигання.

Шаг №4

У великій мисці збийте яйця з цукром в піну.

Шаг №5

Потім додайте туди шоколадно-масляну суміш.

Шаг №6

Просійте борошно. Додайте в масу просіяне борошно, перемішайте.

Шаг №7

Увімкніть духовку. Вилийте тісто в підготовлену форму (або форми).

Шаг №8

Щільно накрийте зверху фольгою, поставте в глибокий лист, налийте стільки води, щоб її рівень сягав половини бортів форми. Випікайте кекс при 175°C приблизно 1 годину 15 хвилин.

Шаг №9

Потім вийміть форму з готовим кексом з дека, зніміть фольгу. Остудіть його і вийміть з форми (з порційних формочок кекс можна не виймати — вони добре виглядають при подачі). Простий шоколадний кекс готовий.

Шаг №10

Постарайтеся знайти для цього кексу найкращий шоколад. В ідеалі — французька, італійська або іспанська. Його смак відіграє тут визначальну роль — і навіть якщо шоколад виявиться дорогим, то підкладаючи собі на тарілку добавку, ви не пошкодуєте про витрачені гроші.
Приємного апетиту!

Вгору