Самса по-узбецьки

14 5 20 хв. 120 хв.

Самса - це узбецькі пиріжки з листкового або простого тесту з начинкою з м'яса та цибулі. Справжня узбецька самса, робиться з баранини, рецепт її зовсім не складний. Я готувала самсу по-узбецьки з різного м'яса яловичини, свинини і баранини і завжди виходило дуже смачно!

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 1 ч.л.
  • Для начинки:
  • Баранина або яловичина - 450 г
  • Цибуля біла - 2 шт.
  • Курдючне сало - 100 г
  • (або 2 ст. л. топленого масла)
  • Приправа для самси - зіра
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Крім того:
  • Яйце (для змащування самси) - 1 шт.
  • Топлене масло (для змазування тіста)
  • Кунжут
  • Рослинна олія для змащування пергаменту.
Покрокове приготування
1 Самса по-узбецьки, шаг 1

Як приготувати узбецьку самсу:

Розчинити у воді 1 ч. л. солі. Безперервно помішуючи, додати борошно і добре вимісити.

:)
2 Самса по-узбецьки, шаг 2

Скачати тісто в кулю, покласти в мішечок і прибрати на 20 хвилин у холодильник.

3 Самса по-узбецьки, шаг 3

Тим часом ріжемо цибулю кубиками. Хоч я і не люблю цибулю, але, чим його більше в самса, тим смачніше!!!

4 Самса по-узбецьки, шаг 4

Ріжемо м'ясо кубиками.

5 Самса по-узбецьки, шаг 5

Змішуємо м'ясо і цибулю.

6 Самса по-узбецьки, шаг 6

Додаємо ЗІРУ, чорний перець і сіль.

7 Самса по-узбецьки, шаг 7

Якщо у вас немає курдючного сала, то візьміть масло топлене, дві столові ложки, і розтопіть його.

8 Самса по-узбецьки, шаг 8

Додати топлене масло в м'ясо і перемішайте.

9 Самса по-узбецьки, шаг 9

Олія повинна застигнути.

10 Самса по-узбецьки, шаг 10

Дістаємо тісто з холодильника. Ділимо його на 6-8 шматків.

11 Самса по-узбецьки, шаг 11

Розкачуємо тісто дуже тонко.

12 Самса по-узбецьки, шаг 12

Змащуємо його топленим маслом.

13 Самса по-узбецьки, шаг 13

Закатуємо в рулет.

14 Самса по-узбецьки, шаг 14

Наступний шматок так само розкачуємо і змащуємо, і в нього кладемо попередній рулет.

15 Самса по-узбецьки, шаг 15

І так з кожним наступним. Так тісто вийде листковим і соковитим.

16 Самса по-узбецьки, шаг 16

Ось вийде такий товстий рулет.

17 Самса по-узбецьки, шаг 17

Прибираємо в пакет і в холодильник на 1,5 години.

18 Самса по-узбецьки, шаг 18

Через годину дістаємо тісто, ріжемо його на 12-16 шматків.

19 Самса по-узбецьки, шаг 19

Розкачуємо кожен шматочок по краях так, щоб серединка була щільна.

20 Самса по-узбецьки, шаг 20

І так всі 16 шматочків.

21 Самса по-узбецьки, шаг 21

Розкладаємо м'ясо.

22 Самса по-узбецьки, шаг 22

Робимо трикутнички, гарненько затискаємо.

23 Самса по-узбецьки, шаг 23

На деко кладемо лист пергаменту, змащуємо маслом.

24 Самса по-узбецьки, шаг 24

На деко з пергаментом викладаємо нашу самсу швами вниз.

25 Самса по-узбецьки, шаг 25

Змащуємо збитим яйцем, можна просто жовтком.

26 Самса по-узбецьки, шаг 26

Посипаємо кунжутом, ставимо самсу по-узбецьки в духовку, розігріту до температури 180 градусів, хвилин 30-40.

27 Самса по-узбецьки, шаг 27

Виймаємо самсу по-узбецьки з духовки і накриваємо рушником хвилин на 5.
Їсти узбецьку самсу в гарячому вигляді, але можна і розігрівати в мікрохвильовій печі.

Вгору