Самса по-узбецьки

14 5 20 хв. 120 хв.

Самса - це узбецькі пиріжки з листкового або простого тесту з начинкою з м'яса та цибулі. Справжня узбецька самса, робиться з баранини, рецепт її зовсім не складний. Я готувала самсу по-узбецьки з різного м'яса яловичини, свинини і баранини і завжди виходило дуже смачно!

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 1 ч.л.
  • Для начинки:
  • Баранина або яловичина - 450 г
  • Цибуля біла - 2 шт.
  • Курдючне сало - 100 г
  • (або 2 ст. л. топленого масла)
  • Приправа для самси - зіра
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Крім того:
  • Яйце (для змащування самси) - 1 шт.
  • Топлене масло (для змазування тіста)
  • Кунжут
  • Рослинна олія для змащування пергаменту.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати узбецьку самсу:

Розчинити у воді 1 ч. л. солі. Безперервно помішуючи, додати борошно і добре вимісити.

Шаг №2

Скачати тісто в кулю, покласти в мішечок і прибрати на 20 хвилин у холодильник.

Шаг №3

Тим часом ріжемо цибулю кубиками. Хоч я і не люблю цибулю, але, чим його більше в самса, тим смачніше!!!

Шаг №4

Ріжемо м'ясо кубиками.

Шаг №5

Змішуємо м'ясо і цибулю.

Шаг №6

Додаємо ЗІРУ, чорний перець і сіль.

Шаг №7

Якщо у вас немає курдючного сала, то візьміть масло топлене, дві столові ложки, і розтопіть його.

Шаг №8

Додати топлене масло в м'ясо і перемішайте.

Шаг №9

Олія повинна застигнути.

Шаг №10

Дістаємо тісто з холодильника. Ділимо його на 6-8 шматків.

Шаг №11

Розкачуємо тісто дуже тонко.

Шаг №12

Змащуємо його топленим маслом.

Шаг №13

Закатуємо в рулет.

Шаг №14

Наступний шматок так само розкачуємо і змащуємо, і в нього кладемо попередній рулет.

Шаг №15

І так з кожним наступним. Так тісто вийде листковим і соковитим.

Шаг №16

Ось вийде такий товстий рулет.

Шаг №17

Прибираємо в пакет і в холодильник на 1,5 години.

Шаг №18

Через годину дістаємо тісто, ріжемо його на 12-16 шматків.

Шаг №19

Розкачуємо кожен шматочок по краях так, щоб серединка була щільна.

Шаг №20

І так всі 16 шматочків.

Шаг №21

Розкладаємо м'ясо.

Шаг №22

Робимо трикутнички, гарненько затискаємо.

Шаг №23

На деко кладемо лист пергаменту, змащуємо маслом.

Шаг №24

На деко з пергаментом викладаємо нашу самсу швами вниз.

Шаг №25

Змащуємо збитим яйцем, можна просто жовтком.

Шаг №26

Посипаємо кунжутом, ставимо самсу по-узбецьки в духовку, розігріту до температури 180 градусів, хвилин 30-40.

Шаг №27

Виймаємо самсу по-узбецьки з духовки і накриваємо рушником хвилин на 5.
Їсти узбецьку самсу в гарячому вигляді, але можна і розігрівати в мікрохвильовій печі.

Вгору