Салати

9 4 15 хв. 15 хв.

Сирі овочі повинні бути головним компонентом будь-якого здорового харчування. Використовуйте будь-які овочі по сезону. Намагайтеся не з'єднувати занадто багато продуктів, що належать до різних харчових груп. Уникайте також з'єднання сирих овочів і фруктів в одній страві. Зелені овочі - велике благословення людству; вони ввібрали максимум сонячного світла і повітря. Салати треба їсти свіжими і по сезону, вони додають різноманітність, структуру і смак вашої їжі. Салати взимку особливо важливі, це підтримка імунітету, профілактика зимового авітамінозу. При величезному існуючому різноманітті овочів і фруктів можна постійно готувати нові салати, і ваше меню завжди буде різноманітним. Ну а прості салати на швидку руку прекрасна допомога працюючої господині в організації правильного харчування для сім'ї. Для прикладу, пропонуємо швидкий рецепт простого салату із зелені.

Продукти
  • Салат ромен - 1 шт.
  • Крес-салат водяній - 1 пучок
  • Шпинат - 200 г
  • або Цикорій - 200 г
  • Пряні трави (наприклад, базилік) - 0,25 пучка
  • або Свіжі овочі - 100-150 г
  • Для заправки:
  • Рослинна олія - 75-100 мл
  • Оцет фруктовий - 40-50 мл
  • Цукор - 25-30 г
Приготування

Як робити: Салати? Дуже просто читайте далі...

Для різноманітності додайте одну з наступних комбінацій: подрібнені свіжі трави; листові салатні овочі та/або втечі; злегка пропарені або свіжі овочі - такі, як зелені боби, квасоля або горох, дрібно нарізану селеру або фенхель.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

Салат ромен розберіть на окремий листя, вимийте, обсушіть, довільно порвіть руками.

Шаг №3

Шпинат вимийте, обсушіть і теж порвіть руками.

Шаг №4

Крес-салат вимийте, обсушіть і наріжте.

Шаг №5

З'єднайте салат ромен, крес водяний і шпинат або цикорій в салатниці. Перемішайте.

Шаг №6

Пряні трави (в даному випадку базилік) нарізати.

Шаг №7

Для заправки змішати рослинну олію, винний (або фруктовий) оцет, цукор і сіль. Ретельно перемішати.

Шаг №8

Прямо перед подачею додайте в салат пряні трави або овочі за смаком, полийте зверху заправкою і перемішайте так, щоб всі інгредієнти салату просочилися нею.

Шаг №9

Приємного апетиту.

Вгору