Салатні листя, смажені стир-фрай

12

Салати бок чой і латук смажаться методом стир-фрай з додаванням грибів шиітаке.

Продукти
  • Гриби шиітаке сушені — 60 г
  • Салат бок чой (разрезаный навпіл) — 8 головок
  • Салат латук (різаний по діагоналі шматочками 2,5 см) — 1 качанчик (8 склянок)
  • Вода, окріп — 1 стакан
  • китайське Вино Shaoxing або сухий херес — 1 ст. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне — 4 ч. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений) — 1 ч. л.
  • Бульйон курячий — 0,5 склянки
  • устричний Соус — 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 0,5 ч. л.
  • Часник (нарізаний пластинами) — 2 зубки
Приготування

Як робити: Салатні листя, смажені стир-фрай? Дуже просто читайте далі...

1. В мисці залити сушені гриби окропом, накрити і залишити на 20 хвилин. Потім осушити гриби, зарезервувавши воду, в якій вони вымачивались. Гриби промити. Ніжки видалити, а капелюшки порізати на четвертинки. Відкласти в сторону.

2. У невеликій мисці змішати соєвий соус, вино і цукор. Відставити в сторону.

3. У невеликому сотейнику на середньому вогні розігріти 1 ч. ложку рослинної олії. Викласти імбир, смажити, помішуючи, 30 секунд. Додати гриби, смажити ще 1 хвилину. Ввести рідину, в якій вымачивались гриби і курячий бульйон, довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати близько 20 хвилин.

4. В окремій мисці розвести крохмаль в устричному соусі, ввести в грибну суміш, розмішати. Довести до кипіння, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Потім зняти з плити.

5. Вок або іншу велику сковороду розігріти на сильному вогні, налити 1 ч. ложку масла, викласти часник, смажити 10 секунд. Викласти в сковороду бок чой, смажити на сильному вогні, помішуючи, кілька хвилин, до в'янення. Додати латук, смажити ще пару хвилин. Потім викласти в сковороду гриби з сотейника і соєво-винну суміш, готувати близько 3 хвилин.

Вгору