Салат з помідорами, лососем і креветками

30 хв.

Літній, легкий салат з креветками (сocktail de crevettes), смачний і корисний.

Продукти
  • Салат листовий - 1 вилок
  • Помідори свіжі - 4 шт. або 16 помідорів черрі
  • Яйця варені - 4 шт.
  • Кукурудза консервована - 1 банка
  • Креветки - 150-200 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Лосось копчений або інша риба - 4 скибочки
  • Майонез - за смаком
  • Кетчуп або готовий соус «коктейль» - за смаком
Приготування

Як робити: Салат з помідорами, лососем і креветками? Дуже просто читайте далі...

Соус «коктейль» необов'язково купувати, можна легко зробити самим, змішавши в мисочці майонез з кетчупом. У майонез додати кетчуп, збиваючи вінчиком, приблизно на 2 частини майонезу 1 частина кетчупу. Соус повинен бути рожево-оранжевого кольору. У цьому соусі - весь секрет. Він напрочуд добре поєднується з креветками і червоною рибою. До речі, підходить сюди і варений лосось, і лосось з консервної банки.

Не кришимо інгредієнти для салату ножем. Влаштовуємо справжній натюрморт.

Розкладаємо на тарілку листя салату, ніби ліжечко для гномика, потім фігурно розрізаємо помідор на дві частини і наповнюємо половинки креветками.

Якщо Ви взяли помідори черрі, то їх просто розкласти по колу на листках салату. Прожилки з листя салату краще видалити, тоді краще «ляжуть».

Нарізають тонкими пластинками варене яйце. Гіркою викладають консервовану кукурудзу, скибочки риби, і зверху поливають соусом коктейль.

Прикрасити скибочкою лимона. Можна проявити фантазію, додавши оливки, нарізані огірки.

Ось і весь салат. Виглядає, як голландський натюрморт. Смак - екзотичний.

Цей салат дуже добре йде в жарку погоду! Їдять його з білим хлібом.

Вгору