Салат з креветками, яйцями і помідорами

12 4

Ніжний салат з креветками, яйцями і помідорами подається в порційних салатниках, у змішаному або листковому вигляді. Для салату з креветками готується незвичайна заправка на основі майонезу з додаванням алкоголю і пікантного вустерширського соусу.

Продукти
  • Креветки великі варені (чищені) - 200 г
  • Яйця варені - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Салат латук - 1 качан
  • Лимонні часточки - 4 шт.
  • Петрушка свіжа - 4 гілочки (для сервірування)
  • *
  • Для соусу:
  • Майонез - 200 г
  • Томатна паста чи кетчуп - 30 г
  • Бренді - 1 ст. л.
  • Херес - 1 ст. л.
  • Паприка - 1 щіпка
  • Вустерширський соус - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Вершки для збивання - 45-60 г
Приготування

Як робити: Салат з креветками, яйцями і помідорами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати салат з креветками, яйцями і помідорами:

1. Приготувати соус. У невеликій мисці змішати майонез, томатну пасту або кетчуп, бренді, херес, паприку, вустерширський соус і лимонний сік. Перемішати до однорідності. Додати вершки, накрити і покласти в холодильник для охолодження.

2. Яйця почистити і розрізати кожне на 8 частин. Помідори очистити від шкірки і теж кожен розрізати на 8 частин. Латук нашаткувати локшиною.

3. Охолодити в морозилці 4 порційних салатника. У кожен салатник налити трохи приготованого соусу, зверху викласти латук, помідори і яйця. Потім викласти креветки, полити салат з креветками соусом.

(Можна викладати складові салату шарами).

5. Посипати салат паприкою. Подавати салат з креветками з часточками лимона.

Покрокове приготування

Шаг №1

У соус-заправку для салату додається свіжовичавлений лимонний сік.

Шаг №2

Готовий салат з креветками перед подачею посипається меленою паприкою.

Вгору