Салат з крабовими паличками

11

Так як на порозі улюблена нами Великдень, хочу поділиться своїм «салат з крабових» у формі яйця. Візерунок зверху можна зробити будь, фантазуйте і прикрашайте салат на свій розсуд. Салат з крабовими паличками виходить ніжний і легкий, моїм гостям і дітям сподобався і сам салат, і його гарне оформлення.

Продукти
  • Крабові палички - 200 г
  • Яйця курячі - 5 шт.
  • Яблуко зелене - 1 шт.
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сирок плавлений - 1 шт (100 г)
  • Майонез - 200 мл
  • Сіль - за смаком
  • Для прикраси:
  • Яйця перепелині - 6 шт
  • Зелень петрушки - 1 пучок
  • Редиска - 10 шт.
  • Салат листовий - 1 пучок
  • Горіхи волоські (подрібнені) - 50 г
  • Для фарбування перепелиних яєць (за бажанням):
  • Буряк
  • Капуста червоноголова
Приготування

Як робити: Салат з крабовими паличками? Дуже просто читайте далі...

Яйця для прикраси салату можна пофарбувати в соку буряка і соці синьої капусти. Я пропустила через м'ясорубку буряк і капусту, додала водички, злила через сито рідина, а макуха віджала ложкою. Таким чином, я взагалі не забруднила і не пофарбувала руки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати салат з крабових паличок:

Для початку масло і плавлений сирок помістити в морозилку.
Відварити курячі і перепелині яйця, остудити і очистити. Яйця курячі розрізати навпіл, вийняти жовток.
Подрібнити цибулю.
Крабові палички нарізати пластинками навскоси.

На блюдо білок натерти на дрібній тертці (трохи відкласти для прикраси, для шапки паски), викласти у формі яйця. Трохи присолити білок. По краях викласти листя салату.

Шаг №2

Посипати зеленою цибулею.

Шаг №3

Вийняти з морозилки сирок і натерти його на дрібній тертці, зберігаючи форму яйця.
Також натерти на тертці заморожене масло, рівномірним шаром.

Шаг №4

Зробити рясну сіточку з майонезу.

Шаг №5

Викласти шар крабових паличок, зробити сіточку з майонезу.

Шаг №6

Очистити яблуко від шкірки, натерти на крупній тертці і рівномірно розподілити по салату.

Шаг №7

Змастити майонезом.

Шаг №8

Для прикраси салату з крабовими паличками викласти горіхами по центру паска (великдень). Зверху викласти з білка шапку паски і акуратно змастити білок майонезом.

Шаг №9

Навколо викласти жовток.

Шаг №10

Пропустити буряки через м'ясорубку, додати 50 мл води, процідити через сито рідина, макуха віджати ложкою.
Так само віджати сік з капусти.
Яйця перепелині розрізати уздовж навпіл, вийняти жовток, викласти половинки білка в сік, залишити на 10 хвилин. Потім промити пофарбовані білки у воді.

Шаг №11

Викласти під паскою кольорові перепелині яйця. Прикрасити салат з крабовими паличками квітами з редису і гілочками петрушки.

Салат з крабовими паличками готовий. Приємного апетиту і веселих свят!

Вгору