Салат «Соняшник„

10

Я вирішив сьогодні поділитися рецептом простого, і, в той же час, смачного салатику, цілком здатну прикрасити Ваш святковий стіл. Це буде страва з категорії «салати шарами, рецепти яких досить популярні. У салат будемо укладати шарами курку з грибами, а також яйця і моркву - не так вже й багато потрібно продуктів.

Продукти
  • Відварене куряче філе - 1 куряча грудка
  • Печериці (свіжі) - 200-300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Морква - 2 шт.
  • Майонез
  • Рослинна олія для смаження - 50-70 мл
  • Зелень (бажано) - за смаком
  • Для прикраси:
  • Маслини
  • Чіпси
Приготування

Як робити: Салат «Соняшник„? Дуже просто читайте далі...

Салат шарами може мати безліч варіантів, потрібно лише включити фантазію. Курка, яйця, гриби, морква - це тільки один з безлічі варіантів поєднань в салаті, але при цьому досить смачний!

Якщо всі інгредієнти підготовлені заздалегідь, то на приготування піде не більше 20 хвилин. Отже, починаємо готувати листковий салат з куркою і грибами.

Покрокове приготування
1 Салат «Соняшник„, шаг 1

Знадобляться наступні інгредієнти: відварене куряче філе, свіжі печериці, цибуля, курячі яйця, морква, рослинне масло для смаження грибів з цибулею. Для прикраси: маслини, чіпси. Обов'язковими компонентами є зелень кропу і цибулі, так як вони не завжди є під рукою. Але якщо є, то просто чудово!

:)
2 Салат «Соняшник„, шаг 2

Якщо м'ясо курки, яйця і моркву досі не відварені - терміново ставимо варитися. Яйця варимо 10 хвилин після закипання води. Курку і моркву, попередньо очищену, можна варити в одній каструлі, не забувши при цьому посолити за смаком.
На це піде щонайменше півгодини, а значить, у нас є час зайнятися не менш важливою справою - пасерувати цибулю з грибами. Для цього їх спочатку потрібно покришити. Цибулю дрібно кришимо.

3 Салат «Соняшник„, шаг 3

А гриби - не дуже, вони ще ужарятся в сковорідці.

4 Салат «Соняшник„, шаг 4

До речі, про сковорідці - її вже пора ставити на вогонь.
Гарненько її прогріваємо, потім додаємо рослинне масло. Масла буквально 50-70 мл, в залежності від величини сковороди. Воно теж має добре прокалиться. Про це ми дізнаємося, кинувши шматочок цибулі в масло. Зашипіло і запузырилось - значить готово!
Спочатку смажимо цибулю, буквально дві-три хвилини, до рум'яного кольору», сіль при цьому поки не додаємо.

5 Салат «Соняшник„, шаг 5

Потім кладемо в сковороду гриби і пасеруємо разом з цибулею. Коли гриби схопляться скоринкою, додаємо сіль за смаком і вже смажимо до готовності.

6 Салат «Соняшник„, шаг 6

Гриби з цибулею зі сковорідки виймаємо, намагаючись захопити якомога менше масла (якщо переборщили з маслом). Салат виходить досить калорійний, тому зайве масло ні до чого. Можна скористатися спеціальною ложкою з дірочками або ж злити олію через ситечко.

Тепер повернемося до курки і «company». Сподіваюся, вся ця компашка зварилася. Тоді починаємо «працювати» з ними. Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками.

7 Салат «Соняшник„, шаг 7

Морква пропускаємо через тертку.

8 Салат «Соняшник„, шаг 8

Яйця почистимо і теж через тертку, але білки і жовтки окремо.
Спочатку білки.

9 Салат «Соняшник„, шаг 9

Потім жовтки. Або навпаки. Яйця (білки або жовтки) не завадить злегка посолити.

10 Салат «Соняшник„, шаг 10

Ну ось, тепер, коли все готово, починаємо «ліпити» листковий салат з грибами і куркою, ну і з яйцем і морквою, звичайно.
Беремо відповідну посудину і викладаємо перший шар - це буде нарізане філе курки.

11 Салат «Соняшник„, шаг 11

Змащуємо тонким шаром майонезу. Другим шаром будуть наші грибочки з цибулею.

12 Салат «Соняшник„, шаг 12

Тут без майонезу. Далі піде морквина.

13 Салат «Соняшник„, шаг 13

Також рівномірно викладаємо рівним шаром по всій площі. І знову тонкий шар майонезу.
На цій стадії пора б вже підправити нашу «пірамідку». За допомогою ложки рівняємо її по всій окружності.

14 Салат «Соняшник„, шаг 14

Якщо є «зеленушка», то наступна на черзі саме вона.

15 Салат «Соняшник„, шаг 15

У нас залишилися тільки яєчні білки і жовтки. Спочатку «кладемо» білки.

16 Салат «Соняшник„, шаг 16

І завершальним шаром стануть жовтки, які, до того ж, несуть в собі декоративну роль.

17 Салат «Соняшник„, шаг 17

Наш листковий салат називається «Соняшник», от і спробуємо надати йому відповідний вигляд. Для цього у нас припасені маслини і чіпси. Маслини зіграють роль насіння, а чіпси - пелюсток.
«Насіння» розрізаємо повдоль навпіл, а потім кожну «пополамку» ще раз навпіл, разом - на чотири частини. І розкладаємо їх на жовтий фон яєчного жовтка.

18 Салат «Соняшник„, шаг 18

А чіпси встромляємо збоку по всій окружності в два шари. Перший шар можна просто розкласти по краю блюда по всьому периметру, а верхній розкладаємо, злегка впроваджуючи в салат.

Ось і все, листковий салат з грибами і куркою перед нами - можна пробувати. Але краще буде, якщо він кілька годин відстоїться, і всі інгредієнти передадуть одна одній свої соки. Тоді салат буде ще смачніше.

Вгору