Салат з баклажанів на зиму, солодких перців і помідорів

8 3 60 хв.

Це простий і смачний салат на зиму. Відмінне поєднання баклажанів і овочів дають чудовий результат. А ще принадність цього рецепту в тому, що можна закочувати цей салат з баклажанів на зиму маленькими порціями.

Продукти
  • Баклажани - 3 шт.
  • Перець солодкий - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Оцет 9% - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Олія соняшникова рафінована - 70 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати салат з баклажанів на зиму:

Баклажани добре помити, відрізати плодоніжку і порізати кружальцями товщиною 0,8-1 див.

Шаг №2

Помідори помити і порізати на 4 частині.

Шаг №3

Ріпчасту цибулю очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями.

Шаг №4

Перці добре помити, видалити насіння і порізати не тонкою соломкою.

Шаг №5

На дно миски вилити 70 мл рослинного масла, 1 ст. ложку оцту, додати 1 ст. ложку цукру без гірки і 1 ч. ложку солі з гіркою. Викласти овочі шарами. Поставити ємність на повільний вогонь і накрити кришкою. Готувати 40 хвилин з моменту закипання. Салат періодично помішувати.

Шаг №6

Банки помити з содою. Простерилізувати банки і кришки. Гарячий салат з баклажанів на зиму розкласти по стерилізованим банкам і закатати бляшаними кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою до охолодження.

Шаг №7

З цієї порції виходить 1 л салату. Салат з баклажанів на зиму готовий. Особливих умов зберігання не потребує.
Приємного апетиту!

Вгору