Салат з буряка по-корейськи

12 12 30 хв. 30 хв.

Рецепт салату з буряку по-корейськи з часником, смаженою цибулею, кунжутом і коріандром.

Продукти
  • Буряк - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Коріандр - 1,5 ч. л.
  • Насіння кунжуту - 1,5 ст. л.
  • Перець червоний - 1 ч. л.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне - 100 г
  • Сіль - 1 ст. л. (або за смаком)
  • Оцет столовий 9% - 4 ст. л.
  • або Есенція оцтова - 0,5 ст. л.
  • Або сік лимона - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти для бурякового салату по-корейськи.

Шаг №2

Як приготувати буряк по-корейськи:
Для салату з буряка по-корейськи бажано вибрати буряк циліндричної форми. Відмити буряк від бруду, очистити від шкірки, видалити пошкоджені ділянки. Буряк нашаткувати соломкою (бажано на спеціальній тертці).

Шаг №3

Натерту буряк помістити в емальовану або скляну миску. Посолити натерту буряк, перемішати і дати настоятися 30 хвилин.

Шаг №4

Цибулю очистити, нарізати кільцями.

Шаг №5

Розігріти в сковороді рослинне масло. Цибулю підсмажити на олії до прозорості на середньому вогні, постійно помішуючи (5-7 хвилин). Остудити.

Шаг №6

Часник очистити, дрібно порубати або пропустити через прес.

Шаг №7

Заправити буряк сумішшю смаженої цибулі з маслом, часнику, коріандру, кунжуту, перцю (за смаком), цукру, соку лимона або оцту в емальованому або скляному посуді.

Шаг №8

Ретельно перемішати. Потім буряк по-корейськи повинна настоятися. Смачніше всього салат по-корейськи з буряка буде через добу.

Шаг №9

Салат з буряка по-корейськи готовий. Приємного апетиту!

Вгору