Салат зі свіжих овочів з яйцем пашот

8

Літній, свіжий, низькокалорійний салат — що може бути краще спекотними літніми днями! Спробуйте, і Вам, напевно, сподобається. Рецептура салату з свіжих овочів з яйцем пашот, яку ми наведемо нижче, розрахована на 5 порцій, кожна порція готується і подається в окремій тарілці.

Продукти
  • (Кількість продуктів вказано на 5 порцій, в дужках — на 1 порцію)
  • Яйця — 5 шт. (1 шт.)
  • Лист салату — 250 г (50 г)
  • Помідори свіжі — 500 г (100 г)
  • Огірки свіжі — 350 г (70 г)
  • Перець болгарський — 150 м (30 м)
  • Сухарі — 50 г (10 м)
  • Олія оливкова — 5 ст. л. (1 ст. л)
  • Сік лимона або лайма — за смаком
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Салат зі свіжих овочів з яйцем пашот? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати салат зі свіжих овочів з яйцем пашот:

1. Ретельно промиті листя салату рвемо в порційну тарілку.

2. Зверху викладаємо нарізані невеликими кубиками огірки, помідори, болгарський перець.

3. Заправляємо соком лайма чи лимона і солимо до смаку, заправляємо оливковою олією.

4. Сире яйце розбиваємо в скляну ємність, заливаємо водою, щоб вода зверху покрила яйце, солимо і відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 1-1,5 хвилини. Кожні 30 секунд перевіряємо готовність яйця пашот, щоб воно не переварилось. Коли яйце приготується, зливаємо з нього воду і охолодити.

5. Викладаємо на салат попередньо підсушені шматочки хліба і готове яйце пашот, яке необхідно надрізати вже на салаті, щоб жовток почав витікати.

Одразу ж подаємо салат зі свіжих овочів з яйцем пашот до столу, так як він не підлягає тривалому зберіганню.

Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору