Салат з рисової локшини

15

Салат готується з рисової локшини і сиру тофу. Сир спочатку маринується в імбирно-часниковому маринаді, а потім смажиться на арахісовій олії.

Продукти
  • Для маринаду сиру:
  • Сир тофу (осушене) — 400 г
  • Сік лайма — 2 ст. л.
  • Соус соєвий — 1 ст. л.
  • часниковий Соус чилі — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 2 ч. л.
  • Перець чилі червоний, сушений (крихти) — 0,5 ч. л.
  • Часник (подрібнений) — 2 зубки
  • арахісове Масло рідке — 1 ст. л.
  • *
  • Для заправки:
  • Сік лайма — 0,25 склянки
  • Часниковий Соус чилі — 3 ст. ложки
  • соєвий Соус — 2 ст. л.
  • Масло арахісове рідке — 2 ст. л.
  • Соус рибний — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Перець чилі червоний, сушений (крихти) — 0,25 ч. л.
  • *
  • Для салату:
  • Локшина рисова — 400 г
  • Салат латук, листя (різані соломкою) — 2 склянки
  • Морква (подрібнена на тертці) — 1 склянка
  • Сіль — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Салат з рисової локшини? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати салат з рисовою локшиною:

1. Сир тофу порізати довгими скибочками завтовшки 2 см. Покласти кубики сиру між декількох шарів паперових рушників, зверху покласти важку сковороду або каструлю, залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім сир порізати кубиками 2х2 див.

2. Скласти сир у великий пластиковий пакет із застібками, додати в нього 2 ст. ложки соку лайма, соус чилі, соеый соус, цукор, імбир, червоний сушений перець і часник. Застебнути пакет і залишити при кімнатній температурі на 2 години, періодично перевертаючи пакет.

3. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні, налити 1 ст. ложку арахісового масла, розігріти протягом 30 секунд. Сир дістати з пакета, маринад видалити. Викласти кубики сиру на розігріту сковороду, обсмажити до коричневого кольору з усіх сторін, приблизно протягом 5 хвилин. Перекласти на тарілку. Локшину залити окропом, залишити на 20 хвилин. Потім промити під холодною водою і осушити.

4. В окремій мисці змішати всі інгредієнти для заправки, злегка збити виделкою.

5. Приготувати салат з рисовою локшиною. У великій мисці змішати листя латуку, вермішель, моркву і сіль. Полити салат заправкою, перемішати.

Подавати салат з рисовою локшиною з смаженим сиром тофу.

Вгору