Салат з перцю на зиму

11

Консервований овочевий салат з солодкого перцю, з баклажанами, помідорами, морквою і цибулею.

Продукти
  • (на 3 л салату)
  • Перець солодкий, середнього розміру — 15 шт.
  • Баклажан — 1 шт.
  • Помідори — 10 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 3 зубчики, Сіль — 1 ст. ложка + 1 ч. ложка (для баклажана)
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Оцет 9% — 0,5 склянки
  • Олія — 0,5 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Баклажан нарізати невеликими кубиками.

Шаг №2

Посипати нарізаний баклажан сіллю, перемішати і залишити приблизно на 10 хвилин.

Шаг №3

Перець нарізати невеликими квадратиками.

Шаг №4

Викласти перець в каструлю.

Шаг №5

Моркву натерти на крупній тертці і додати в каструлю з перцем.

Шаг №6

Цибулю нарізати чвертькільцями, додати в каструлю до овочів.

Шаг №7

Часник дрібно нарізати, додати до овочів.

Шаг №8

Баклажани промити, додати до інших овочів.

Шаг №9

Помідори нарізати і подрібнити (з допомогою кухонного комбайна).

Шаг №10

Овочі перемішати, додати томатну масу. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Шаг №11

Стерилізувати банки над парою (3 хвилини).

Шаг №12

Стерилізувати (прокип'ятити) кришки 1-2 хвилини.

Шаг №13

Додати в овочеву масу цукор.

Шаг №14

Влити оцет.

Шаг №15

Додати масло.

Шаг №16

Додати сіль.
Кип'ятити 10 хвилин (довго не варити).

Шаг №17

Розкласти салат в підготовлені банки.

Шаг №18

Закрити (закатати) банки підготовленими кришками. Банки перевернути, укутати, залишити для повільного охолодження на 5-6 хвилин.

Шаг №19

Вгору