Салат з пасти і смажених овочів

11 16 40 хв. 85 хв.

Літні овочі смажу в духовці і подаю з пастою (макаронами), а заправляю салат з пастою соусом песто з волоських горіхів.

Продукти
  • Цукіні (нарізаний великими шматками) - 1,5 склянки
  • Кабачок жовтий (нарізаний великими шматками) - 1,5 склянки
  • Цибуля червона (нарізаний кубиками) - 1 склянка
  • Кріп (нарізаний кубиками) - 1 склянка
  • Перець болгарський зелений (нарізаний кубиками) - 3/4 склянки
  • Перець болгарський червоний (нарізаний кубиками) - 3/4 склянки
  • Баклажан (нарізаний великими шматками) - 1 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Паста фігурна - 300 г
  • Часник (подрібнений) - 2 зубки
  • Листя свіжого базиліка (рвані) - 1 склянка
  • Сир твердий (подрібнений на тертці) - 1/3 склянки
  • Волоські горіхи смажені (рубані) - 1/4 склянки
  • Олія оливкова - 1/2 склянки
  • Свіжий лимонний сік - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Помідори черрі (різані навпіл) - 2 склянки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Цілі листочки базиліка для сервірування
Приготування

Як робити: Салат з пасти і смажених овочів? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати салат з пастою:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. У великій деко з бортиками викласти цукіні, кабачок, цибулю, фенхель, болгарський перець і баклажан, збризнути овочі 3 столовими ложками олії і добре перемішати. Поставити деко в духовку і смажити, помішуючи, 45-50 хвилин, до м'якого стану овочів. Перекласти смажені овочі у велику миску, дати охолонути.

2. Тим часом відварити пасту до стану аль-денте (злегка недоварені), згідно інструкції на упаковці. Осушити готову пасту, дати злегка охолонути, а потім перекласти в миску зі смаженими овочами.

3. Приготувати соус песто. В чашу кухонного комбайна або блендера скласти часник, 1 склянку рваного базиліка, сир, волоські горіхи, накрити і пульсувати кілька разів. При включеному двигуні ввести в блендер 1/2 склянки оливкової олії, лимонний сік і 1/2 чайної ложки солі.

4. Полити соусом песто овочі з пастою, добре перемішати. Ввести помідори черрі, додатково посолити і поперчити за смаком, акуратно перемішати і подавати, посипавши салат з пастою листочками базиліка.

Вгору