Салат з огірків і помідорів на зиму

14

Мариновані огірки і помідори з цибулею і часником, консервовані на зиму.

Продукти
  • Огірки — 500 г
  • Помідори (бажано недостиглі) — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • На одну 700-грамову банку:
  • Часник — 1 невеликий зубчик
  • Насіння кропу — 1 маленький «парасолька»
  • Лист хрону — 1 невеликий шматочок
  • Гвоздика — 1 шт.
  • Прянощі (за бажанням
  • наприклад, коріандр) — за смаком
  • Суміш мелених перців — 0,5 ч. ложки
  • Лавровий лист — 1 шт. (невеликий)
  • Цукор — 1 дес. ложка
  • Сіль (не йодована!) — 1 ч. ложка
  • Оцет 9% — 1 дес. ложка
  • Олія рослинна — 1 дес. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Огірки нарізати кружечками.

Шаг №2

Помідори нарізати часточками.

Шаг №3

Цибулю нарізати півкільцями.

Шаг №4

У банки покласти кріп (сушений парасолька), по зубчику часнику, по шматочку листків хрону.

Шаг №5

Наповнити банки овочами до половини.

Шаг №6

Додати в банки гвоздику, спеції, лавровий лист.

Шаг №7

Додати цукор, сіль.

Шаг №8

Влити оцет.

Шаг №9

Влити олію.

Шаг №10

Наповнити банки овочами до верху.

Шаг №11

Залити овочі в банках окропом так, щоб від поверхні води до краю банки залишався приблизно 1 див.

Шаг №12

Далі банки з салатом потрібно стерилізувати. Один спосіб: у каструлю, на дно покласти, наприклад, рушник, поставити банки, налити води «по плечики» банок і стерилізувати (кип'ятити) 10 хвилин. Другий спосіб — поставити банку в мікрохвильовку на 3-4 хвилини.

Шаг №13

Після стерилізації закрити (закатати) банки кришками. Перевернути банки, укутати і залишити на 5-6 годин для повільного остигання.

Шаг №14

Вгору