Салат із морепродуктів

12 6

Для цього салату знадобляться креветки, мідії, кільця кальмарів, морква, огірок та салатні листя.

Продукти
  • Креветки варені (чищені) - 120 г
  • Кільця кальмара - 120 г
  • Мідії в раковинах (миті, чищені) - 12 шт
  • Морква велика - 1 шт.
  • Латук, листя свіжі - 6 шт.
  • Огірок дрібний (дрібно різаний) - 1 шт. (10 см)
  • Каперси консервовані (осушені) - 1 ст. л.
  • *
  • Для заправки:
  • Сік лимона - 30 г (2 ст. л.)
  • Олія оливкова екстра класу - 45 г (3 ст. л.)
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Приготування

Як робити: Салат із морепродуктів? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати салат з морепродуктів:

1. Кільця кальмарів відварити на пару або у воді протягом 2-3 хвилин. Перекласти на паперовий рушник.

2. Перебрати мідії, видалити поламані та уже розкриті раковини. У велику каструлю налити трохи води, щоб вона лише покривала дно. Викласти в каструлю мідії і готувати пару хвилин, до розкриття більшості раковин. Розкрилися раковини також видалити.

3. Моркву порізати довгими широкими смужками за допомогою овочечистки.

4. Листя латуку порвати шматочками і викласти на сервірувальне блюдо. Зверху викласти смужки моркви, посипати порізаною огірком.

5. Мідії дістати з раковин і викласти на листя латуку. Туди ж викласти кільця кальмарів, креветок і каперси.

6. Всі інгредієнти для заправки змішати в невеликій мисці і полити цією заправкою салат з морепродуктів. Подавати салат з морепродуктів відразу ж.

Вгору