Салат з макаронів, тунця і болгарського перцю

9 4

Макарони з консервованим тунцем і овочами - це не просто смачно та вишукано, але і дуже корисно. Насолоджуйтеся смаком корисних продуктів!

Продукти
  • Фігурні макарони - 200 г
  • Перець болгарський червоний (очищений від насіння і розрізаний на 4 частини) - 1 шт.
  • Цибуля червона (порізаний тонкими смужками) - 1 шт
  • Помідори (порізаний тонкими скибочками) - 4 шт.
  • Тунець, консервований шматочками - 200 г
  • *
  • Для заправки:
  • Олія оливкова - 6 ст. л.
  • Білий винний оцет - 3 ст. л.
  • Сік лайма - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Мед рідкий - 1 ч. л.
  • Базилік свіжий (рубаний) - 4 ст. л.
Приготування

Як робити: Салат з макаронів, тунця і болгарського перцю? Дуже просто читайте далі...

1. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

2. Тим часом болгарський перець покласти на решітку і поставити під гриль, смажити близько 10-12 хвилин, до засмаженою скоринки. Перекласти смажений перець в пластиковий пакет, зав'язати його і відставити у бік.

3. Макарони відкинути на друшляк, дати воді стекти і відставити для охолодження. Перець дістати з пакета, зняти шкірку і порізати м'якоть тонкими смужками.

4. Приготувати заправку. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти для заправки в великій мисці злегка збити віночком або вилкою. Викласти в миску з заправкою макарони, болгарський перець, цибуля, помідори і тунець. Салат акуратно перемішати і подавати відразу ж, прикрасивши свіжими листочками базиліка.

Вгору