Салат з макаронів з креветками і динею

12

Готується цей незвичайний салат з вареної пасти (макаронних виробів), креветок і дині.

Продукти
  • Паста коротка (макарони-«спіральки») — 230 г
  • Креветки варені — 450 г
  • Диня канталупа — 1 шт.
  • медова Диня — 1 шт.
  • Олія оливкова екстра класу — 1/3 склянки
  • червоний винний Оцет — 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 щіпка
  • Петрушка свіжа (рубана) — 1 ст. л.
  • Базилік свіжий (рубаний) — 1 ст. л.
  • Салат латук (шінкованной) — 1 качан
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Салат з макаронів з креветками і динею? Дуже просто читайте далі...

1. Пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Потім осушити, перекласти назад в суху каструлю, додати 1 ст. ложку оливкової олії, добре перемішати.

2. Тим часом креветки почистити і покласти у велику миску. Обидві дині почистити і спеціальною ложкою вирізати кульки і викласти їх у миску з креветками.

3. У невеликій мисці змішати оливкове масло, оцет, гірчицю, цукор, петрушку і базилік, додати сіль і перець за смаком, добре збити виделкою. Відставити заправку в бік.

4. Остиглу пасту перекласти в миску з креветками і динею, перемішати, полити заправкою і знову добре перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Шинковані салатні листя викласти на сервірувальну тарілку, зверху викласти салат. Прикрасити листочками базиліку і подавати відразу ж.

Вгору