Салат з креветок з рисом і сиром

9 4 30 хв. 40 хв.

Дуже смачний салат з креветками, рисом, сиром і зеленим горошком.

Продукти
  • Креветки варені — 200-250 г
  • креветки очищені — 70 г
  • Яйця відварні — 1 шт
  • Рис — 50 г
  • або Рис відварний — 150 г
  • Сир — 100 г
  • Горошок зелений консервований — 100 г
  • Майонез — 60-80 г
  • Зелень петрушки — 0,25 пучка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для салату з креветками, рисом і сиром.

Шаг №2

Як приготувати салат з креветок з рисом і сиром:

Рис ретельно промити, зварити розсипчастим в шестикратному кількості води (залити водою, довести до кипіння, додати 1 щіпку солі, прикрутити, варити 10 хвилин). Знову промити і остудити.

Шаг №3

Закип'ятити воду, додати 1 щіпку солі. Креветки опустити на 1-2 хвилини. Потім воду злити, креветки охолодити і очистити. Великі креветки можна нарізати поперек волокон.
Відкласти кілька штук для прикраси.

Шаг №4

Яйця очистити і нарізати.

Шаг №5

Сир натерти на крупній тертці.

Шаг №6

Шийки креветок, нарізані шматочками упоперек волокон або цілі, з'єднати з рисом, рубаним яйцем, зеленим горошком, тертим сиром і заправити частиною майонезу (60 г).
Перемішати. При необхідності додати майонез і знову перемішати.

Шаг №7

Салат з креветок з сиром і рисом викласти гіркою, прикрасити частиною креветок і гілочками зелені.

Вгору