Салат з кіноа з вишнею

13 6 10 хв. 50 хв.

Салат готується з кіноа з додаванням вишні, кураги, кешью і червоної цибулі.

Продукти
  • Кіноа (квіноа, кинва, рисова лобода) промита - 2/3 склянки
  • Вишні свіжі, темні, солодкі, без кісточок (різані на половинки) - 1 склянка
  • рубані Горіхи кешью - 0,5 склянки
  • Курага (різана смужками) - 0,5 склянки
  • Мед - 0,25 склянки
  • Імбир свіжий (подрібнений) - 2 ст. л.
  • Оцет білий винний - 2 ст. л.
  • Сік лайма - 2 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Олія оливкова - 0,25 склянки
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Вода - 1 склянка
  • Цибуля червона (нарізаний смужками) - 0,25 склянки
  • Салат латук (порвані листя) - 1 качанчик (4 склянки)
Приготування

Як робити: Салат з кіноа з вишнею? Дуже просто читайте далі...

1. Квіноа просушити на сковороді на повільному вогні.

2. Приготувати заправку. У невеликій мисці змішати мед, імбир, оцет, сік лайма і часник. Додати оливкову олію, перемішати. Насипати в заправку 0,25 чайної ложки солі і перцю, перемішати, відставити убік.

3. У невеликій сотейник налити 1 склянку води, насипати квіноа і 1/4 чайної ложки солі, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою, готувати квіноа близько 10 хвилин, до повного випаровування рідини. Зняти сотейник з плити, залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.

4. Квіноа розпушити виделкою, висипати у велику миску. Додати вишні, кешью, курагу і цибулю, перемішати. Додати листя латуку. Полити салат 1/2 склянки заправки, перемішати. Решту медову заправку поставити в холодильник, використовувати за своїм розсудом.

Подавати салат з квіноа відразу ж.

Вгору