Салат із сочевиці і кускуса

12

З кускусу, сочевиці і свіжих овочів виходить поживний і смачний салат, який цілком можна подати як гарнір до м'яса.

Продукти
  • Сочевиця чорна — 0,5 склянки
  • Кускус — 0,75 склянки
  • Помідори-черрі (розрізані на 4 частини) — 1 склянка
  • Огірок (дрібно рубаний) — 0,5 шт.
  • Родзинки золотистий — 1/3 склянки
  • Вода — 5 склянок
  • Сіль — 0,75 ч. л.
  • Цибуля червона (дрібно рубаний) — 0,5 склянки
  • Петрушка свіжа (рублена) — 0,25 склянки
  • Мята свіжа (рублена) — 3 ст. л.
  • Лимонна цедра — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Олія оливкова екстра класу — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Салат із сочевиці і кускуса? Дуже просто читайте далі...

1. Сочевицю промити під холодною водою, викласти в сотейник, залити 4 склянками холодної води, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити сочевицю близько 20 хвилин, до м'якого стану. Промити під холодною водою, осушити.

2. У невеликому сотейнику довести до кипіння 1 склянку води, ввести кускус і ¼ ч. ложки солі. Зняти сотейник з плити,накрити і відставити на 5 хвилин. Потім розпушити виделкою.

3. У великій мисці змішати сочевицю, кускус, 0,5 ч. ложки солі, помідори, родзинки, цибуля, огірок, петрушку, м'яту, лимонну цедру, лимонний сік і оливкову олію. Подавати салат відразу ж.

Вгору