Салат з баклажанів та помідорів

9

Взимку консервовані салати просто знахідка. І гарнір до м'яса шикарний і в пост виручають.

Продукти
  • Баклажани — 3 шт.
  • Помідори — 5 шт.
  • Перець болгарський — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Перець чорний горошком — 5-7 шт.
  • Сіль — 2 ч. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Салат з баклажанів та помідорів? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1,5 л салату на зиму з помідорів та баклажанів.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для салату на зиму з баклажанів та помідорів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати салат на зиму з баклажанів та помідорів:

Баклажани вимити, нарізати кубиками.

Шаг №3

Помідори вимити, нарізати кубиками.

Шаг №4

Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати.

Шаг №5

Болгарський перець вимити, видалити насіння, нарізати невеликими шматочками.

Шаг №6

Баклажани, помідори, цибулю і болгарський перець викласти в каструлю, посолити, посипати цукром. Додати перець горошком, рослинна олія.

Шаг №7

Все перемішати. Ємність з овочами поставити на вогонь, довести до кипіння (на середньому вогні), періодично помішувати. Тушкувати, помішуючи, протягом 15 хвилин на невеликому вогні. Влити оцет, перемішати.

Шаг №8

Банки добре промити з содою. Салат гарячим розкласти по банках.

Шаг №9

Банки накрити чистими кришками. Поставити в каструлю з гарячою водою, стерилізувати півлітрові банки протягом 5 хвилин, літрові — протягом 7-10 хвилин.

Шаг №10

Закрити (закатати) кришками і охолодити.

Шаг №11

Салат з баклажанів та помідорів готовий.
Приємного апетиту!

Вгору