Салат «Десятка»

8 90 хв. 90 хв.

Зимовий салат «Десятка» — рецепт приготування домашньої овочевий заготовки з баклажанів, солодкого перцю, помідорів та цибулі. Чому салат «Десятка» (або салат «Десяточка») отримав таку назву, ви легко здогадаєтеся, поглянувши на список інгредієнтів. Овочевий салат "Десятка"- це вітамінний запас на зиму, чудова закуска готова, яка завжди під рукою, і прекрасний гарнір до м'ясних страв.

Продукти
  • Баклажан — 10 шт
  • Перець солодкий — 10 стручків
  • Помідори — 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 10 шт.
  • Олія рослинна — 120 г
  • Цукор — 150 г
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Оцет 9 % — 100 мл
Приготування

Як робити: Салат «Десятка»? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 4-5 банок салату «Десятка» по 0,5 л.

Покрокове приготування
1 Салат «Десятка», шаг 1

Продукти за рецептом салату «Десятка» перед вами.

:)
2 Салат «Десятка», шаг 2

Як приготувати салат «Десятка» (салат «Десяточка»):

Овочі наріжте кружечками.
Помідори вимийте, наріжте кружечками (0,5 см).

3 Салат «Десятка», шаг 3

Баклажани вимийте, розріжте хвостик і суцвіття, наріжте кружальцями (товщиною близько 0,6 см).

4 Салат «Десятка», шаг 4

Цибулю очистіть, вимийте, наріжте тонкими кружечками.

5 Салат «Десятка», шаг 5

Перець вимийте, очистіть від насіння, наріжте кружечками.

6 Салат «Десятка», шаг 6

Укладіть в каструлю спочатку помідори.

7 Салат «Десятка», шаг 7

А потім все решта — овочі, олія, цукор, сіль і оцет.

8 Салат «Десятка», шаг 8

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Овочі тушкуйте на слабкому вогні 15 – 20 хв, періодично помішуючи.

9 Салат «Десятка», шаг 9

Кришки прокип'ятіть 5 хвилин.

10 Салат «Десятка», шаг 10

Банки ретельно вимийте, стерилізуйте будь-яким способом.

11 Салат «Десятка», шаг 11

Розкладіть салат «Десятка» по стерилізованим банкам гарячим.

12 Салат «Десятка», шаг 12

Накрийте банки з салатом кришками і закатайте.

13 Салат «Десятка», шаг 13

Салат «Десятка» готовий!
Приємного апетиту!

Вгору