Салат «Десятка»

8 90 хв. 90 хв.

Зимовий салат «Десятка» — рецепт приготування домашньої овочевий заготовки з баклажанів, солодкого перцю, помідорів та цибулі. Чому салат «Десятка» (або салат «Десяточка») отримав таку назву, ви легко здогадаєтеся, поглянувши на список інгредієнтів. Овочевий салат "Десятка"- це вітамінний запас на зиму, чудова закуска готова, яка завжди під рукою, і прекрасний гарнір до м'ясних страв.

Продукти
  • Баклажан — 10 шт
  • Перець солодкий — 10 стручків
  • Помідори — 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 10 шт.
  • Олія рослинна — 120 г
  • Цукор — 150 г
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Оцет 9 % — 100 мл
Приготування

Як робити: Салат «Десятка»? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 4-5 банок салату «Десятка» по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом салату «Десятка» перед вами.

Шаг №2

Як приготувати салат «Десятка» (салат «Десяточка»):

Овочі наріжте кружечками.
Помідори вимийте, наріжте кружечками (0,5 см).

Шаг №3

Баклажани вимийте, розріжте хвостик і суцвіття, наріжте кружальцями (товщиною близько 0,6 см).

Шаг №4

Цибулю очистіть, вимийте, наріжте тонкими кружечками.

Шаг №5

Перець вимийте, очистіть від насіння, наріжте кружечками.

Шаг №6

Укладіть в каструлю спочатку помідори.

Шаг №7

А потім все решта — овочі, олія, цукор, сіль і оцет.

Шаг №8

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Овочі тушкуйте на слабкому вогні 15 – 20 хв, періодично помішуючи.

Шаг №9

Кришки прокип'ятіть 5 хвилин.

Шаг №10

Банки ретельно вимийте, стерилізуйте будь-яким способом.

Шаг №11

Розкладіть салат «Десятка» по стерилізованим банкам гарячим.

Шаг №12

Накрийте банки з салатом кришками і закатайте.

Шаг №13

Салат «Десятка» готовий!
Приємного апетиту!

Вгору