Рибний суп з журавлиною

11

Незвичайний чудовий рибний суп, як раз для святкового вечері для тих, хто дотримується посту.

Продукти
  • Червона риба - 700г
  • Рис - 100г
  • Цибуля - 2 цибулини
  • Корінь селери - 1/4 кореня
  • Помідори - 3
  • Томатна паста - 1 ст. ложка
  • Волоські горіхи - 1 / 3 склянки
  • Журавлина - 3 ст. ложки
  • Лимон - 3 часточки лимона
  • Зелень кропу і петрушки
  • Сіль
  • Спеції
  • Рослинна олія.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати рибний суп:

Голову риби варимо довше, тому її заливаємо 2л води, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на маленькому вогні 10 хвилин.
Рибу ріжемо шматочками. Кладемо в каструлю, додаємо 1 цибулину, розрізану навпіл, трохи посолити і відваримо рибу до готовності. Достатньо 15-20 хвилин.

Шаг №2

Приготуємо овочі. Селера почистимо і потремо, цибулю і зелень дрібно поріжемо. Горіхи подрібнити. Помідори ошпарим, знімемо шкірку і поріжемо шматочками.

Шаг №3

Рис промиємо до прозорої води. Обсмажимо його на рослинному маслі.
Рис промиємо до прозорої води. Обсмажимо його на рослинному маслі.

Дістанемо рибу з бульйону і викладемо на тарілку. Цибуля викинемо. У бульйон кладемо терту селера і рис. Варимо до готовності. Додаємо нарізані скибочками помідори. Так як зимові тепличні помідори несмачні, я додала в суп ще ложку томатної пасти.

Шаг №4

Залишилася цибулину обсмажуємо на рослинному маслі разом з подрібненими горіхами. Додамо в каструлю до решти продуктів. Посолимо і поперчимо.

Шаг №5

Покладемо в суп журавлину і рибу, доведемо до кипіння і поваримо хвилину разом. Додамо в рибний суп зелень.

Шаг №6

У тарілку з рибним супом можна покласти часточку лимона.
Приємного апетиту!

Вгору