Рибний суп Lohikeitto

13

Дуже смачні ці фінські супчики... Всі вони трохи схожі один на одного. Але різницю я відчула тільки тоді, коли супчик настоявся.

Продукти
  • Суповий рибний набір (голова, плавники, кістки)
  • Філе свіжої сьомги - 400-500 г
  • Цибулина велика - 1 шт
  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт. (тільки біла частина)
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершки (22%) - 2/3 склянки
  • Вершкове масло - 20 г
  • Лавровий лист
  • Чорний/білий перець горошком
  • Сушені спеції
  • Свіжий кріп
  • Сухарики з білого хліба
Приготування

Як робити: Рибний суп Lohikeitto? Дуже просто читайте далі...

1. Зварити бульйон з супового набору: довести до кипіння, зняти піну. Через 5 хвилин додати лавровий лист, чорний/білий перець горошком, четвертинки цибулини, 1 морковину і готувати на середньому вогні 20 хвилин.

2. Порей нарізати кружальцями, моркву соломкою, картопля - брусочками.

3. Процідити бульйон, знову довести до кипіння, всипати картоплю, моркву і порей, потім готувати на середньому вогні 15-20 хвилин.

4. В цей час рибу нарізати шматками (приблизно 2х2 см) і зробити вершкову заливку: у сковорідку або маленький кухлик налити 1-2 ополоники киплячого бульйону, додати борошно, розмішати до зникнення грудок, влити вершки і прокип'ятити 1 хв.

5. У суп додати рибу, довести до кипіння. Через 2 хвилини влити вершки з борошном і додати вершкове масло. Прокип'ятити 2 хвилини, посолити, поперчити, прибрати з вогню.

6. Подавати суп з сухариками і кропом.

Вгору