Рибний шашлик

9 4

Будь-яка риба з білим м'ясом підійде для приготування таких шашликів. Маринад для рибного шашлику готується з сметани і лимонного соку.

Продукти
  • Філе білої риби типу палтус — 1 кг.
  • Сметана — 60 г
  • Лимонний сік — 30 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Сіль — за смаком
  • *
  • Для подачі:
  • Цибуля зелена (рубаний) — 4 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Помідор — 4 шт.
  • Петрушка свіжа (рублена) — 30 г
Приготування

Як робити: Рибний шашлик? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати рибний шашлик:

1. Включити гриль або духовку з функцією «гриль або сковороду-гриль для попереднього розігріву до 240 градусів.

2. Приготувати маринад. У великій мисці змішати лимонний сік зі сметаною.

3. Філе порізати невеликими шматочками, посолити і викласти в маринад, добре перемішати. Залишити рибу в маринаді на 10-15 хвилин.

4. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло. Нанизати рибу на металеві або на вимочені в холодній воді дерев'яні шпажки.

5. Викласти рибні шашлики на гриль, смажити до готовності, 5-10 хвилин. Під час приготування слід змащувати шашлики розтопленим вершковим маслом і маринадом.

6. Тим часом приготувати гарнір. Цибулю порізати по діагоналі, лимон і помідори порізати часточками. Рибні шашлики викласти на сервірувальне блюдо, посипати зеленою цибулею і петрушкою. Поруч викласти часточки помідорів і лимона.

Вгору