Рибні тефтелі (з фаршу)

11 8 40 хв.

Для святкового пісного дня ідеально підійдуть тефтелі з рибного фаршу. Це просто і смачно.

Продукти
  • Рибний фарш - 0,5 кг
  • Булочка біла - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Рослинне масло - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 1-2 ст. ложки
  • Чорний перець мелений - за смаком
  • Томатна паста - 1-2 ст. ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Лавровий лист - 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для тефтелькою перед вами.

Шаг №2

Цибуля ріпчаста почистити, помити і нарізати дрібно.

Шаг №3

Розігріти сковороду. Налити 1-2 ст. ложки рослинної олії. Викласти в гаряче масло цибулю. Смажити цибулю до рум'яного кольору, на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. Охолодити.

Шаг №4

Зрізати скоринку на булочці. Булочку замочити у воді на 10 хвилин.

Шаг №5

Фарш викласти в миску. Посолити, поперчити, додати віджату булочку, смажену цибулю з маслом.

Шаг №6

Добре вимішати і відбити фарш.

Шаг №7

Мокрими руками сформувати тефтелі. Сковороду розігріти, налити рослинне масло. Викласти тефтелі в гаряче масло.

Шаг №8

Обсмажити тефтелі з двох боків до золотистої скоринки, на середньому вогні по 2-3 хвилини.

Шаг №9

Тефтелі, викласти в казанок.
Закип'ятити чайник.

Шаг №10

Почистити і помити моркву і другу цибулину. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на крупній тертці.

Шаг №11

У сковороду викласти цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. Додати томат-пасту. Перемішати.

Шаг №12

Додати спеції, сіль і цукор.

Шаг №13

Перемішати, залити окропом. Протушкувати 1 хвилину.

Шаг №14

Тефтелі залити соусом.

Шаг №15

Довести тефтелі до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального. Накрити кришкою. Тушкувати 10 хвилин.

Шаг №16

Рибні тефтелі з фаршу готові.

Шаг №17

Подавати тефтелі з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору