Рибні рулетики у вершковому соусі

12 4

Рибні рулетики подаються з чорною ікрою, у вершковому соусі.

Продукти
  • Окунь або морський язик, філе — 500-600 г
  • Бульйон рибний — 200 г
  • Ікра чорна — 60 г
  • Сіль — за смаком
  • Лимон (для сервірування)
  • Зелень кропу (для сервірування)
  • Картопля відварна (гарнір)
  • *
  • Для соусу:
  • Масло вершкове — 25-40 г
  • Шалот (рубаний) — 5-6 шт.
  • Борошно — 1 ч. ложка
  • Вершки жирні — 200 г
  • Бульйон рибний — 200 г
  • рисове Вино сухе — 100 г
  • Горілка — 30 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Рибні рулетики у вершковому соусі? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати рибні рулетики у вершковому соусі:

1. Рибне філе посипати сіллю і згорнути рулетиками. Скріпити рибні рулетики зубочистками.

2. У невеликому сотейнику розігріти бульйон, викласти в нього рулетики, накрити кришкою, готувати на повільному вогні 5-8 хвилин, до м'якого стану. Перекласти рибу на тарілку, накрити, щоб зберегти рибні рулетики теплими.

3. Приготувати соус. У сотейнику розтопити вершкове олію, висипати цибулю, готувати 3-5 хвилин, до м'якого стану. Посипати борошном, перемішати. Поступово ввести вершки і бульйон, добре розмішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь, готувати соус близько 3-5 хвилин, до загусання. Шумівкою дістати шалот з сотейника, видалити. У соус ввести вино і горілку, довести до кипіння, посолити і поперчити за смаком. Соус готовий.

4. Налити соус 4 порційні тарілки, соус викласти рибні рулетики, а зверху викласти чорну ікру. Посипати кропом. Подавати рибні рулетики з вареною картоплею і лимонними часточками.

Покрокове приготування

Шаг №1

Рибне філе, згорнути рулетиками, скріпити зубочистками.

Вгору