Рибні котлети під томатним соусом

14 10 60 хв.

Я рекомендую на обід ніжні рибні котлети. Цей рецепт не звичайний - котлети з риби, але з додаванням свинини.

Продукти
  • Філе хека - 500 г
  • Філе пангасіуса - 500 г
  • Подчеревок (свиняча очеревина) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Рослинна олія - 30-40 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Булочка біла - 100 г
  • або манна крупа - 4 ст. ложки
  • терті Помідори - 0,5 л
  • Борошно - скільки піде
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цукор - 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування
1 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 1

Рибу розморозити, віджати зайву вологу. Порізати на шматки. Свинину помити, порізати на шматки. Булочку замочити у воді. Віджати.

:)
2 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 2

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати кубиками. Розігріти сковороду, налити 2 ст. ложки олії. У гаряче масло викласти цибулю, обсмажити на середньому вогні близько 2 хвилин. Охолодити.

3 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 3

Помідори вимити, обшпарити окропом, сполоснути в холодній воді. Очистити шкірку, натерти на тертці.

4 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 4

Підготовлену свинину, рибу, булочку і цибулю разом із олією пропустити через м'ясорубку.

5 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 5

До фаршу додати яйце, манку (якщо не використовували булочку), сіль, перець. Добре перемішати фарш. Поставити в холодильник на одну годину (якщо котлети з додаванням манної крупи).

6 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 6

Мокрими руками сформувати котлети.

7 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 7

Котлети обваляти в борошні.

8 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 8

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти підготовлені котлети.

9 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 9

Смажити з двох боків до рум'яності на середньому вогні (близько 2 хвилин).

10 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 10

Готові котлети перекласти в казанок. Так все посмажити котлети.

11 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 11

У сковороду з залишками масла вилити терті помідори. Довести до кипіння, посолити, поперчити, додати цукор і лавровий лист. Перемішати.

12 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 12

Підготовленим соусом залити котлети. Довести до кипіння. Тушкувати на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин.

13 Рибні котлети під томатним соусом, шаг 13

Рибні котлети під томатним соусом готові. Подавати з улюбленим гарніром. Добре і теплі, і охолоджені.
Приємного апетиту!

Вгору