Рибні котлети

9

Якщо ви думаєте, що все знаєте про рибні котлетки, то ви глибоко помиляєтеся. Адже приготувати котлетки можна з різних сортів риби, додаючи всілякі цікаві інгредієнти, чому смак страви буде завжди змінюватися.

Продукти
  • Рибне філе (будь-який) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. (приблизно 150 грам)
  • Картопля – 1 шт. (приблизно 100-130 грам)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.
  • Приправа для риби – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2/3 ч. л.
  • Олія рослинна рафінована (соняшникова чи оливкова) – для смаження
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування рибних котлет: рибне філе, цибуля, картопля, часник, яйця, чорний мелений перець, приправа для риби, сіль, рослинна рафінована олія.

Шаг №2

Як приготувати рибні котлети:

Рибне філе вимити, висушити паперовим або ганчірковим рушником і поріжте кубиками. Якщо у вас риба занадто жирна, то зріжте трохи жиру; якщо пісна – додайте 20 грамів сала або одну столову ложку майонезу.

Шаг №3

Очищені і помиті картоплю, цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку, в яку встановіть решітку з середніми отворами. Також додайте у фарш яйце.

Шаг №4

Приправте все приправою для риби, сіллю і перцем.

Шаг №5

Фарш добре перемішайте і поставте його в холодильник на 10 хвилин, щоб він трохи остудився.

Шаг №6

Сковороду, бажано чавунну, оскільки вона добре тримає тепло, поставте на плиту. Налийте олію і добре розігрійте.
Так як консистенція фаршу рідка, приблизно як густа сметана, руками сформувати котлетку не вдасться. Тому викладайте фарш на добре нагріту сковороду столовою ложкою, формуючи котлетку овальної або круглої форми.
Смажте рибні котлети на середньому жарі з двох сторін приблизно по 4-5 хвилин на кожній.

Шаг №7

Готові котлетки можна подавати до столу. Поєднуються рибні котлети чудово з картопляним пюре, спагеті або відварним рисом.

Вгору