Рибні котлети

15 4

Рибні котлети готуються з філе білої риби з додаванням шафрану, меду і спецій. Подаються смажені рибні котлети з огірковим салатом.

Продукти
  • Риба біла, філе без кісток і шкірки (пікша, окунь тощо) - 450 г
  • Шафран - 1/4 ч. л.
  • Мед рідкий - 1 ч. л.
  • Паста харісса - 2 ч. л.
  • Цедра половинки лимона
  • Кінза свіжа (рубана) - 1 пучок
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія для смаження
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • *
  • Для салату:
  • Огірок (чищений і подрібнений на тертці) - 2 шт
  • Сік одного апельсина
  • Сік половинки лимона
  • Вода - 1 ст. л.
  • Цукор - 3-4 ч. л.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Рибні котлети? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати рибні котлети з салатом:

1. Приготувати салат. Подрібнений на тертці огірок покласти в металеве сито, посипати невеликою кількістю солі, залишити над мискою на 10 хвилин. Потім віджати з огірка сік і перекласти м'якоть в миску.

2. У невеликій мисці змішати соки цитрусових, воду і цукор, полити цією цитрусової заправкою огірок, перемішати. Посипати огірковий салат корицею і помістити в холодильник на 1 годину.

3. Шафран замочити в 1 чайній ложці води. Приготувати рибні котлети. Рибу порізати на шматочки і скласти в чашу кухонного процесора, додати пасту харісса, лимонну цедру, коріандр, яйце, мед, шафран з водою, посолити і поперчити за смаком. Рибу подрібнити до однорідного стану. Розділити рибний фарш на 16 рівних частин, сформувати з них котлети.

4. Смажити рибні котлети на сковороді на соняшниковій олії до золотистого кольору з усіх сторін. Осушити смажені котлети на паперовому рушнику, а потім рибні котлети перекласти на сервірувальну тарілку.

Подавати рибні котлети з огірковим салатом.

Вгору