Рибне азу

13

Це просто мрія гурмана. Для рибного азу бажано вибирати філе риби без кісток або з незначним їх змістом.

Продукти
  • Риба філе - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Огірок солоний - 3 шт.
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Зелень - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - 1 трісок.
  • Спеції до риби - 0,5 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Бульйон - 100 мл
  • Олія рослинна - 50 мл
Приготування

Як робити: Рибне азу? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати азу з риби:

1. Філе риби промити, якщо заморожена, то попередньо розморозити. Нарізати невеликими брусочками 2*4 см або довільно.

2. Лук очистити і нарізати півкільцями. Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками не крупно.

3. Помідор обдати окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Морква очистити, вимити і натерти на крупній тертці.

4. Огірки подрібнити довільно: можна полукружиями, кубиками, брусочками або просто на крупній тертці.

5. На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити на ньому цибулю з картоплею до рум'яності.

6. До цибулі з картоплею додати моркву і смажити на середньому вогні разом 2-3 хвилини, помішуючи.

7. Додаємо одночасно помідори і рибне філе. Тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.

8. Вливаємо в сковороду бульйон і додаємо огірочки.

9. Через 5 хвилин посолити за смаком, поперчити, додати спеції і лавровий лист, товчений часник і січену зелень. Перемішати. Протримати азу з риби на вогні ще 2-3 хвилини.

Подавати азу з риби як окрему страву або з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Вгору