Риба, запечена з помідорами

10 6 30 хв. 60 хв.

Соковита риба, запечена з помідорами і сиром.

Продукти
  • Сом (або палтус, макрель) — 0,5 кг
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Помідори — 3 шт.
  • Кетчуп (або томатний соус) — 200 г
  • Сир — 30 г
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Масло вершкове — 2 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Готують продукти для приготування риби, запеченої з помідорами.

Шаг №2

Як приготувати рибу, запечену з помідорами:

Дрібну рибу використовують цілими тушками, велику нарізають порційними шматками-кругляком. Підготовлену рибу солять.

Шаг №3

Рибу обвалюють у борошні.

Шаг №4

Розтоплюють На сковороді вершкове і рослинне масло, рибу викладають. На сильному вогні її обсмажують з обох боків до рум'яної скоринки (1,5-2 хвилини з одного боку і 1 хвилину з іншого боку).

Шаг №5

У помідорів вибирають насіння.

Шаг №6

М'якоть дрібно нарізають. Обсмажують 2 хвилини на середньому вогні на жирі, що залишився після смаження риби.

Шаг №7

Включають духовку.

В порціонну сковороду або форму для запікання вливають частина томатного соусу з естрагоном або кетчупу.

Шаг №8

Кладуть на нього підсмажене з обох сторін рибу.

Шаг №9

Зверху — смажені очищені помідори без насіння.

Шаг №10

Залити все соусом, що залишився. За бажанням збризкують рослинним маслом і запікають у жаровій шафі при температурі 200 градусів 30 хвилин.

Шаг №11

Сир натирають на дрібній тертці.

Шаг №12

Рибу посипають сиром, ставлять в духовку ще на 10 хвилин.

Шаг №13

Відпускають рибу, запечену з помідорами, в посуді, в якій вона запікалася, полив маслом.

Вгору