Риба в кокосовому соусі на пару

7

Філе білої риби готується в кокосовому соусі на пару.

Продукти
  • Риба біла, філе — 1 кг
  • Молоко кокосове — 400 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Паста круэнг (кгоеипд) — 80 г
  • Соус рибний (tuk trey) — 1 ст. л.
  • Цукор тростинний або мед — 2 ч. л.
  • Кінза свіжа (рубана) — 1 пучок
  • Рис варений на гарнір (за бажанням)
Приготування

Як робити: Риба в кокосовому соусі на пару? Дуже просто читайте далі...

1. Рибу порізати на 8 шматочків.

2. Вок або іншу велику сковороду наповнити наполовину водою (довести до кипіння). Над нею розташувати ґрати, на неї помістити невелику сковороду (щоб вийшла парова лазня).

3. У мисці збити кокосове молоко з яйцями, соусами і цукром, добре розмішати цукор.

4. У сковороду, яка розташована над паровою лазнею, викласти рибу, залити кокосової сумішшю. Накрити сковороду кришкою, варити на пару до повної готовності риби.

Готову страву посипати рубаною кінзою. Можна прикрасити цілими гілочками зелені.

Вгору