Риба дорі в томатно-сметанному соусі з овочами

10

Результат перевершив всі мої очікування, риба з овочами сподобалася всім. Чоловік, який не дуже любить смак молочних продуктів в соусах, залишився задоволений!

Продукти
  • Риба дорі, філе — 2 шт.
  • Цвітна капуста — 0,5 качана (у мене був кілограмовий)
  • Картопля — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 цибулина середнього розміру
  • Морква — 1 шт. невелика
  • Помідори — 2 шт. середнього розміру
  • Сметана (20%) — 250 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний — за смаком
  • Базилік сушений — 0,5 ч. ложки
Приготування

Як робити: Риба дорі в томатно-сметанному соусі з овочами? Дуже просто читайте далі...

Нагулявшись вчора по сторінках сайту, знайшла рецепт приготування рибки з брокколі, зі сметанкою. Пішла на ринок за продуктами... і — о, Боже! — не знайшла брокколі, купила цвітну капусту. А тому це повністю змінює смакові якості соусу, довелося вигадувати на ходу...

*

1. Рибу помити, порізати порційно на шматочки шириною приблизно 5 см. Кожен шматочок посолити, поперчити і трохи присипати базиліком (я люблю, коли базилік доповнює рибне блюдо, але не перебиває його) і залишити на столі трохи помариноваться.

2. Почистити цибулину, нарізати кубиками, перекласти на розігріту сковороду і довести до прозорого стану (три хвилини).

3. Тим часом почистити картоплю, порізати соломкою і додати до цибулі.

4. Почистити, потерти на крупній тертці моркву, томати порізати кубиками. Через 5 хвилин дружби між цибулею і картоплею, відправити до них терту моркву і порізані томати. Постійно помішувати, щоб нічого не пригоріло.

5. Розібрати цвітну капусту на суцвіття і додати до овочів в сковороду, перемішати. Зробити менший вогонь (до цього моменту я все обсмажувала на сильному вогні), накрити кришкою і протушкувати близько 5-7 хвилин.

6. Перемішати і додати подмаринованную рибку. Накрити кришкою і тушкувати ще близько 7 хвилин, періодично помішуючи.

7. Додати сметану, посолити за смаком, поперчити і додати щіпку базиліка (або іншої приправи, яка більше подобається), перемішати і тушкувати ще хвилин 10.

Приємного апетиту!

Вгору