Рулет зі свинини

5

Простий, але дуже корисний свята рецепт — запечена свинина з часником, згорнута рулетом. Виходить майже буженина. Тут тільки все простіше і дешевше:), але так само смачно.

Продукти
  • Свинина (м'якоть з лопатки або інша жирна частина) — близько 1,5 кг
  • Часник — 1 головка
  • Цибуля ріпчаста середній — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Нам буде потрібно: звичайно ж, шматок свинини (я взяв самий жирний шматок, який був, — з лопатки), часник, дві цибулини, сіль, перець.

Шаг №2

Допоміжні речі: рукав для запікання і мотузка.

Шаг №3

М'ясо маринуємо з вечора. Шпигуємо його часником, солимо, перчимо й залишаємо в посуді з крупно порізаною цибулею.

За три години до приходу гостей дістаємо м'ясо, отряхиваем від цибулі і робимо з нього рулет.
В принципі, в центр можна покласти начинку. Це може бути все, що завгодно, але найсмачніше буде, якщо прокласти внутрішню частину хамоном, а потім все це загорнути. Перевірено! Це улетно!
Але у нас зараз простий рецепт. Тому просто звертаємо щільно м'ясо і перев'язуємо линвою. Виходить «мумія». :)

Шаг №4

Потім «мумію» кладемо в пакет для запікання, зав'язуємо краю і не забуваємо проткнути рукав в декількох місцях, щоб він не лопнув в духовці. Відмінно для цього підійде зубочистка.

Шаг №5

В холодну духовку ставимо наш кульок. Температура 180 градусів. Час — 2 години. Я через 1 годину 45 хвилин дістав рукав, розрізав і підвернув під шматок, щоб утворилася скоринка.
Все готово. Нарізаємо порційними шматками. Викладаємо на блюдо і прикрашаємо гарніром і зеленню. Гарантую, що ваші гості залишаться задоволені!
Приємного апетиту!

Вгору