Рулет з індички (або свинини) з печерицями і болгарським перцем

12 6 30 хв. 120 хв.

Рулет з індички (або свинини), рецепт з печерицями і болгарським перцем. Дуже ароматний, ніжний і смачний м'ясний рулетик... І дуже просто!

Продукти
  • Філе індички (або свинина) - близько 1 кг
  • Печериці - 100 г
  • Цибуля зелена - 100 г
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сир - 200 г
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Вино сухе біле - 100 мл
  • Гірчиця - 2 ст. л. (можна більше)
  • Майонез - 1-2 ст. л
  • Масло рослинне - близько 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перцева суміш - за смаком
  • Кунжут - 15-20 г або по смаку
  • (Я ще використовувала трохи оливкової олії з розмарином - робила його сама.)
Приготування

Як робити: Рулет з індички (або свинини) з печерицями і болгарським перцем? Дуже просто читайте далі...

1. М'ясо вимити, обсушити. Гострим ножем розрізати м'ясо так, щоб вийшов пласт. Для цього зробити по центру надріз, не доходячи до низу 1 див. Потім продовжувати розрізати м'ясо вправо і вліво, також не доходячи до краю 1 див. Розкрити шматок м'яса як книжку.

2. М'ясо гарненько відбити (не до дірок), посолити, поперчити і змастити гірчицею.

3. Гриби нарізати соломкою. Часник нарізати. Обсмажити гриби з часником (5-10 хвилин) на розігрітій сковороді з олією.

4. Солодкий перець нарізати невеликою соломкою. Нарізати зелену цибулю. Натерти сир.

5. Змішати солодкий перець (у мисці) з обсмаженими грибами і зеленою цибулею. Додати сир, перемішати, трохи поперчити і злегка підсолити.

6. Викласти отриману суміш на м'ясо, акуратно згорнути рулет і зв'язати ниткою. Рулет з індички укласти у форму для запікання з високими краями (краще класти рулет на підставку).

7. Приготувати соус: вино + майонез + рослинне масло + трохи солі і перцю. Змастити соусом рулет. Залишки соусу вилити у форму.

8. Запікати рулет з філе індички в духовці близько 1,5 годин при температурі 180-190 градусів. У процесі запікання поливати рулет з індички соусом (я пару раз полила маслом з розмарином для аромату), посипати кунжутом. Якщо соус сильно випаровується, додайте трохи води.

Вгору