Решті з сиром

4 4 25 хв. 45 хв.

Решти - це швейцарські деруни з картоплі, звареної в мундирі.

Продукти
  • Картопля - 400 г
  • Сир - 100 г
  • Сіль - 0,5 ч. ложки, Масло рослинне - 4-5 ст. ложок
Покрокове приготування
1 Решті з сиром, шаг 1

Як приготувати решті з сиром:

Картоплю відварити в мундирі. Остудити.

:)
2 Решті з сиром, шаг 2

Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. (Вичитала, що «аутентичнее» - не очищати... але з очищеним картоплею страва виглядає апетитніше.)

3 Решті з сиром, шаг 3

Сир натерти на крупній тертці.

4 Решті з сиром, шаг 4

З'єднати картоплю і сир. Посолити.

5 Решті з сиром, шаг 5

Дуже ретельно перемішати картопляно-сирну масу.

Смажити решті можна на будь сковороді, але я пораджу сковороду з антипригарним покриттям, так як яєць у складі цих драніков немає, а сир має властивість прилипати.

6 Решті з сиром, шаг 6

Сковороду розігріти, налити 1 ст. ложку рослинної олії.
На центр сковороди викласти 3-4 ст. ложки картопляної маси. Прим'яти і підрівняти краю, формуючи круглий коржик завтовшки 1,5 див.
Смажити решті на середньому вогні приблизно 4 хвилини, до золотистого кольору.

7 Решті з сиром, шаг 7

Тепер потрібно решті перевернути. Щоб картопляна корж не розлізлося (нагадаю, що вона крохкая і досить велика), її можна спочатку відокремити лопаткою від сковороди, потім акуратно змістити на тарілку, а потім за допомогою тарілки перевернути решті необжаренной стороною вниз. Смажити решті ще приблизно 3 хвилини до золотавої скоринки.
Кожен раз перед публікацією нової порції картопляної маси в сковороду потрібно додавати приблизно 1 ст. ложку рослинної олії.

8 Решті з сиром, шаг 8

Приємного апетиту!

Вгору