Ростбіф по-англійськи

8 20 хв.

Ростбіф — традиційне англійське блюдо. Пропоную дуже простий рецепт приготування ростбіфу на сковороді. За бажанням можете подати його з апельсиновим соусом, приготованим за лічені хвилини!

Продукти
  • Яловичина (вирізка) — 800-1000 г
  • Масло рослинне — 2-3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець
  • сухі Приправи
  • Для соусу:
  • Апельсин — 1 шт.
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Мед — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Ростбіф по-англійськи? Дуже просто читайте далі...

Звичайно, краще взяти цільний шматок яловичої вирізки, вагою 800-1000 грамів. Коли ж я принесла додому своє м'ясо, виявилося, що шматок має широку товсту прожилку, яка зіпсувала б мій ростбіф! Довелося розділити на 2 шматки поменше і вирізати плівку-прожилку. Натомість зменшилася час приготування!

Покрокове приготування

Шаг №1

М'ясо промити, обрізати плівки. Посолити, поперчити і посипати спеціями за смаком. У мене суміш — розмарин, шавлія і лавровий лист.

Шаг №2

Обсмажити м'ясо з усіх боків на добре розігрітій сковороді з маслом

Шаг №3

Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні. Скільки? У мене для шматка на 600 г вийшло 8 хвилин з однією і 8 хвилин з іншого боку. М'ясо БЕЗ крові! Якщо вам подобається ростбіф з кров'ю, зменшіть час приготування. Якщо ваш шматок яловичини більше, збільшіть цей час. Для проби можете відрізати скибочку і подивитися розріз. Важливо не перепечеться, інакше м'ясо стане жорстким і несмачним.

Шаг №4

Загортаємо м'ясо спочатку у фольгу, а потім у харчову плівку. Утягиваем. Це маленький секрет — щоб всі соки розподілилися рівномірно. Залишаємо остигати.

Шаг №5

У сковороді, де ми смажили ростбіф, готуємо апельсинову підливку. Додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік, бальзамічний оцет, гірчицю і мед. Все ретельно перемішуємо.

Шаг №6

Даємо соусу трохи поваритися-випаруватися.

Шаг №7

М'ясо нарізаємо гострим ножем тоненькими скибочками.

Шаг №8

Подаємо з соусом або просто з кремом бальзамік.
Приємного апетиту!

Вгору