Різотто з морепродуктами

13

Різотто з морепродуктами, в'яленими томатами і маскарпоне.

Продукти
  • Рис арборіо — 90 г
  • Мідія в/м — 1 шт.
  • Креветки тигрові — 2 шт.
  • Міні-каракатиці — 2 шт.
  • варений Восьминіг — 35 г
  • Томати вялені — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 30 г
  • Часник — 1 зубок
  • Шафран — 10 тичинок
  • Вино біле — 50 г
  • Сир маскарпоне — 2 ст. л.
  • Зелень петрушки
  • Сіль
  • Перець
  • Сир пармезан (для подачі)
  • Для рибного бульйону:
  • Панцирі креветок — 2 жмені
  • Часник — 1 зуб.
  • Стебла (корінці) петрушки — 15 г
  • Перець горошком — 7 шт.
  • Олія рослинна
Приготування

Як робити: Різотто з морепродуктами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати різотто з морепродуктами:

1. Шафран заллємо гарячою водою (50 г) і залишимо осторонь.

2. Для рибного бульйону я люблю використовувати панцирі від креветок, тому коли чищу креветки, панцирі не викидаю, а зберігаю в холодильнику.

В кухлик наливаю трохи рослинного масла, ставлю на середній вогонь, всипаю панцирі, помішую, додаю роздавлений часник плоскою стороною ножа, довільно нарізані корінці петрушки, горошини перцю. Коли панцирі стануть рожевими, вливаємо воду (1 склянка), доводимо до кипіння, варимо 30 хвилин, проціджуємо.

3. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо його на суміші рослинного і вершкового масел. Додаємо рубаний часник.

4. Коли цибуля стане прозорою, всипаємо рис. Постійно помішуючи, готуємо протягом хвилини.

5. Вливаємо вино, выпариваем, помішуючи.

6. Далі вливаємо воду, в якій у нас настоювався шафран, помішуємо.

7. Далі готуємо до напівготовності рису, помішуючи, час від часу підливаючи рибний бульйон.

8. Далі додаємо наші морепродукти і накриваємо кришкою. Готуємо різотто з морепродуктами близько 2-х хвилин.

9. Далі додаємо нарізані довільно в'ялені томати, петрушку. Всипаємо все це перемішуємо, додаємо сіль, перець, маскарпоне і знімаємо різотто з морепродуктами з вогню. Ретельно перемішуємо.

10. Подаємо різотто з морепродуктами, присипавши пармезаном.

Вгору