Риза-кюфта

12 2 50 хв.

Спосіб приготування страви:

Продукти
  • фарш з баранини - 330 г
  • топлене масло - 15 г
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • Для соусу:
  • цибуля ріпчаста - 100 г
  • топлене масло - 25 г
  • оцет винний - 1 ст. ложка
  • цукор - 10 г
  • томатна паста - 15 г
  • вода або бульйон - 1 склянка
  • перець чорний мелений
Приготування

Як робити: Риза-кюфта? Дуже просто читайте далі...

1. Фарш з баранини посоліть і поперчіть за смаком, додайте трохи води і збийте масу, потім обробити її у вигляді кульок по 20-30 г кожен.

2. Для соусу цибулю порубаєте. Частина масла нагрійте на сковороді, викладіть на неї цибулю і обсмажте, потім додайте томатну пасту і обсмажуйте, помішуючи, ще 1-2 хвилини.

3. Додайте до цибулі з томатною пастою воду або бульйон, винний оцет, цукор і мелений перець, тушкуйте 20 хвилин.

4. М'ясні кульки обсмажте на маслі, після чого залийте соусом і тушкуйте 15-20 хвилин.

5. При подачі посипте ризу-кюфту рубаними кінзою і зеленню кропу.

Вгору