Рисовий суп з морепродуктами

10 6

Дуже смачний і ніжний виходить суп з рису, морепродуктів і овочів.

Продукти
  • Морські гребінці з ікрою - 4 шт.
  • Камбала, філе - 120 г
  • Кукурудза консервована - 200 г
  • Рис довгозернистий - 115 г
  • Молоко - 600 г
  • Масло вершкове - 15 г
  • Цибуля (нарізаний) - 1 шт
  • Часник (подрібнений через прес) - 1 зубок
  • Бекон (рубаний) - 2 смужки
  • Перець болгарський зелений (нарізаний кубиками) - 1 шт.
  • Селера черешкова (рубаний) - 1 стебло
  • Борошно - 1 ч. л.
  • Бульйон курячий або овочевий (гарячий) - 450 г
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
  • Кайенский перець - 1 щіпка
  • Вершки нежирні - 30-45 г (за бажанням), Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати рисовий суп з морепродуктами:

1. Половину кукурудзяних зерен висипати в чашу кухонного процесора, додати трохи молока, подрібнити до однорідної пюреобразного стану.

Шаг №2

2. У великій товстостінній каструлі розігріти вершкове олію, висипати цибулю-порей, часник і бекон, готувати, помішуючи, 4-5 хвилин.

3. Викласти в каструлю болгарський перець і селера, готувати, помішуючи, 3-4 хвилини

Шаг №3

4. Ввести в каструлю рис, готувати, помішуючи, кілька хвилин. Посипати вміст каструлі борошном, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Потім поступово ввести залишився молоко і бульйон.

5. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, ввести в каструлю кукурудзяне пюре і залишилися цілі зерна, посолити.

6. Накрити каструлю кришкою, готувати суп близько 20 хвилин, до м'якого стану рису. Якщо рідина швидко випарувалася, то можна додати ще трохи бульйону або води.

Шаг №4

7. Ікру (червоні мішечки) відокремити від гребінців, порізати м'ясо смужками шириною 5 мм Філе камбали порізати шматочками.

Шаг №5

8. Викласти рибу і м'ясо гребінців в каструлю з супом, готувати рисовий суп з морепродуктів близько 4 хвилин, а потім ввести ікру гребінців, петрушку і кайенский перець, готувати пару хвилин. Потім ввести вершки (за бажанням). Посолити і поперчити суп по смаку.
Рисовий суп з морепродуктів готовий, можна подавати.

Вгору