Рисові дріжджові пончики

8

Пончики з дріжджового тіста з додаванням рисової каші стануть ще ніжніше!

Продукти
  • Рис — 1,5 склянки
  • Борошно — 1,5-2,5 склянки, Яйця — 2 шт
  • Молоко — 5 ст. ложки
  • Дріжджі сухі — 1 ч. ложка
  • Цукор — 5 ст. ложок
  • Сіль — 1 щіпка
  • Олія рослинна — 1,5-2 склянки
  • цукрова Пудра — 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Рис залити водою (3,5-4 склянки). Довести до кипіння, посолити (1 щіпка), варити до готовності, 20-25 хвилин.

Шаг №2

Готовий рис розім'яти або пропустити через м'ясорубку. Охолодити.

Шаг №3

Дріжджі розвести в молоці.

Шаг №4

Додати цукор і сіль.

Шаг №5

Змішати з рисом, залишити в теплому місці на 2-3 години.

Шаг №6

Додати яйця.

Шаг №7

Всипати борошно. Перемішати. Тісто має бути дуже м'яким, але таким, щоб його можна було обробляти вологими руками.

Шаг №8

Розігріти олію для фритюру. Руками відділяти невеликі порції тіста, формувати пончики, смажити їх на середньому вогні у фритюрі з усіх боків до золотистого кольору (5-6 хвилин).

Шаг №9

Готові пончики остудити і посипати цукровою пудрою.

Вгору