Рис з овочами і копченої індички

11 4 15 хв. 30 хв.

Смачне і малокалорийное блюдо. Рис басматі - дуже ароматний і корисний, готується швидко! Замість копченої індички можна використовувати курочку.

Продукти
  • Рис басматі - 200 г
  • Грудка індички (або куряча грудка) копчена - 200 г
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Капуста цвітна - 200 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 1/2 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Сіль
  • Спеції гарам масала
  • Вода або бульйон
Покрокове приготування
1 Рис з овочами і копченої індички, шаг 1

Як приготувати рис з овочами і копченої індички:

Перець порізати кубиками. Цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття.

:)
2 Рис з овочами і копченої індички, шаг 2

Моркву порізати кубиками. Цибуля-порей - кільцями.

3 Рис з овочами і копченої індички, шаг 3

Рис басматі замочити на півгодини-годину. Промити, поки вода не стане прозорою.

4 Рис з овочами і копченої індички, шаг 4

На маленькій кількості оливкової олії обсмажуємо всі овочі.

5 Рис з овочами і копченої індички, шаг 5

Додаємо копчену грудку індички, порізану кубиками. Солимо, додаємо спеції за смаком.

6 Рис з овочами і копченої індички, шаг 6

Всипаємо рис, перемішуємо. Заливаємо гарячою водою або бульйоном так, щоб рис був злегка покритий. Варимо рис з овочами та індичкою під закритою кришкою 10 хвилин, не перемішуючи!

7 Рис з овочами і копченої індички, шаг 7

Даємо рису з овочами настоятися ще 10-15 хвилин (під кришкою).

8 Рис з овочами і копченої індички, шаг 8

Рис з овочами і копченої індички готовий. Приємного апетиту!

Вгору