Рис по-арабськи

Нет фото

Дуже смачно, дуже красиво і недовго!

Продукти
  • М'ясо яловичини - 500 г
  • Рис пропарений або довгозерний - 0,5 пачки
  • Печериці цілі - 3-4 шт. (можна консервовані)
  • дрібна Вермішель - приблизно 3 жмені (якщо брати в долоні)
  • Цибуля ріпчаста - 3 середніх головки
  • Зелень
  • Кріп
  • Часник - 1 головка (5-6 зубчиків)
  • Майонез
Приготування

Як робити: Рис по-арабськи? Дуже просто читайте далі...

Готуємо рис: обсмажуємо в олії дрібну вермішель до золотистої скоринки. Додаємо спеції за смаком, потім засипаємо рис і заливаємо окропом. Паримо рис до готовності на дуже повільному вогні.

Для підливи: обсмажуємо м'ясо, щоб воно було вже м'яке, додаємо нарізану півкільцями цибулю, спеції за смаком, тушкуємо 5-7 хвилин, додаємо печериці, тушкуємо до готовності. Зелень за смаком.

Для соусу: окремо в посуді пропускаємо через чеснокодавку часник, додаємо рубаний кріп, все це заливаємо майонезом. Щоб часниковий соус вийшов густим, додайте 3-4 ст. ложки води.

Подавати рис по-арабськи у страві: спочатку викладаємо рис, потім накладаємо підливу з м'яса, а зверху поливають часниковим соусом. З краю можна покласти нарізані огірочки!

Приємного апетиту!

Вгору